Insemex Petroşani, premiat la PRO INVENT

27 martie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Prezenţi la cea de-a XVII-a ediţie a Salonului Internaţional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventicii PRO INVENT, organizat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale şi Ministerului Cercetării şi Inovării, reprezentanţii Institutului Naţional pentru Securitate Minieră şi Protecţie Explozivă – INCD INSEMEX Petroşani s-au întors acasă cu cinci Diplome de Excelenţă, două medalii de aur, două medalii Pro Invent, precum şi Premiul Special.

„Ne bucură faptul că în an aniversar, când marcăm şapte decenii de existenţă, participările noastre la manifestări ştiinţifice de prestigiu aduc roade sub forma premiilor şi medaliilor câştigate. Juriul de la Cluj-Napoca a apreciat invenţiile prezentate de noi în cadrul evenimentului, iar în cele trei zile ale Salonului, din peste 350 de invenţii aduse în atenţia publicului, cele ale specialiştilor noştri şi-au dovedit valoarea şi rolul pe care îl au în circuitul de profil. Mulţumesc încă o dată colectivului din care fac parte. Sunt cercetători care îşi dedică timpul şi cunoştinţele pentru a găsi soluţii inovatoare, menite să vină în sprijinul salvării de vieţi ori în dezvoltarea palierului economic. Îi felicit pentru rezultatele înregistrate nu doar acum, ci de-a lungul timpului“, a declarat dr. ing. George Artur Găman (foto), directorul general al Insemex Petroşani.
De precizat că tematica din acest an a inclus materiale, procese şi elemente inovative din toate domeniile de activitate, de la produse agricole, protecţia mediului, industrie alimentară, la produse cosmetice, mobilier etc. A reunit universităţi, institute, centre şi staţiuni de cercetare, firme, asociaţii ale inventatorilor, persoane fizice din ţară şi din străinătate, constituind un bun prilej de întâlnire cu potenţialii utilizatori şi cu publicul larg.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Paramedicii de la Salvital, aproape preluaţi de ISU

Mai mult ca sigur, în câteva luni de zile, Asociaţia Salvital se va desfiinţa, pentru că echipajele SMURD vor fi...

Bătaie în faţa birtului

Doi bărbaţi din Petroşani sunt cercetaţi de poliţişti, după ce s-au luat la bătaie pe stradă, în faţa unui local...

A fugit iarăşi de acasă

O adolescentă de 16 ani, din Petrila, care a mai fost căutată de familie şi poliţişti şi la mijlocul săptămânii...

Închide