Paramedicii de la Salvital, aproape preluaţi de ISU

27 martie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Mai mult ca sigur, în câteva luni de zile, Asociaţia Salvital se va desfiinţa, pentru că echipajele SMURD vor fi preluate de ISU, imediat ce legea care prevede acest lucru, va trece şi de Senat.

Proiectul de lege respectiv, iniţiat şi de deputatul ALDE de Hunedoara, Marius Surgent, se referă la preluarea echipajelor SMURD, care doar în cinci judeţe din ţară mai funcţionează sub tutela autorităţilor locale, de către pompieri. Ieri, proiectul de lege a trecut de Camera Deputaţilor, urmând să fie dezbătut şi în Senat, care este camera decizională în acest caz.
De ce un asemenea proiect? Doar în cinci judeţe, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Iaşi şi Arad, echipajele SMURD sunt finanţate de autorităţile locale, în cazul nostru, Consiliul Judeţean. În rest, acestea funcţionează în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. Vă daţi seama că salariile diferă foarte mult. În aceste condiţii, s-a propus transferul la Ministerul de Interne. Dar acest lucru putea fi făcut doar printr-o lege. Acum, va trebui să se aştepte votul din Senat. La Salvital sunt 12 module de paramedici. Nu toate primăriile din judeţ cotizează la Asociaţia Salvital, unele retrăgându-se din aceasta, fiiind probleme la un moment dat cu plata paramedicilor. Toate aceste probleme vor dispărea, dacă echipajele trec la ISU Hunedoara. (S.Popa)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bătaie în faţa birtului

Doi bărbaţi din Petroşani sunt cercetaţi de poliţişti, după ce s-au luat la bătaie pe stradă, în faţa unui local...

A fugit iarăşi de acasă

O adolescentă de 16 ani, din Petrila, care a mai fost căutată de familie şi poliţişti şi la mijlocul săptămânii...

Bărbatul care s-a aruncat în faţa trenului a fost identificat

Poliţiştii hunedoreni au reuşit să identifice victima accidentului feroviar petrecut în data de 25 martie a.c., în apropiere de Haţeg.

Închide