Insemex Petroşani, locul II în Topul Naţional al Firmelor 2018

Magdalena Şerban

La ediţia a 25-a a Galei Topului Naţional al Firmelor, eveniment anual organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României, desfăşurat la Romexpo din Capitală, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – Insemex Petroşani a primit Premiul II în domeniul de activitate Cercetare-Dezvoltare şi High-Tech.

Dedicat performanţei în afaceri
Evenimentul aniversar ce a marcat un sfert de secol în acest an a beneficiat de prezenţa Preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi a Ambasadorului Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm. La ediţia din acest an au terminat pe primele 10 locuri (1-10) la nivel naţional 12.472 companii – operatori economici din diferite sectoare de activitate: 4.381 din industrie, 3.478 din servicii, 2.627 din comerţ, 307 din turism, 460 din cercetare-dezvoltare şi high-tech, 633 din agricultură, silvicultură şi pescuit şi 586 din construcţii. Cele 12.472 companii însumează aproape 165 miliarde euro cifră de afaceri, un profit din exploatare de circa 13,9 miliarde euro şi 1.380.304 de salariaţi.
„Clasamentul a fost organizat în baza unor indicatori care vizează cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi a capitalului angajat. În fapt, ierarhia este construită pe baza unei metodologii unitare la nivel naţional, implementată de Camerele de Comerţ în toate judeţele ţării. Premiul obţinut de noi (Locul secund la grupa Cercetare-dezvoltare în alte ştiinţe naturale şi inginerie, categoria Întreprinderi mijlocii) ne aduce satisfacţia unui efort răsplătit, datorat muncii întregii echipe, lucru pentru care ţin să le mulţumesc colegilor mei. S-a dovedit, încă o dată, valoarea colectivului din care fac parte. În spatele unor astfel de reuşite materializate sub formă de premii, distincţii şi diplome, se regăsesc foarte multe ore de muncă şi implică studiu, cercetare şi inventică, toate duse spre performanţă“, a declarat dr. ing. George Artur Găman (foto), directorul general al Insemex Petroşani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.