Actualitate

Insemex a finalizat expertiza tehnică

Maximilian Gânju

Procurorii care investighează tragedia de la Maternitatea Giuleşti, unde un incendiu violent, izbucnit în secţia de prematuri a ucis şase bebeluşi, au toate datele pentru a continua ancheta şi a trimite în judecată responsabilii tragediei.

Insemex Petroşani a trimis raportul cu concluziile desprinse din expertiza tehnică efectuată la Petroşani, iar documentul a ajuns la Parchetul General, Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti şi unitatea medicală în cauză. Raportul cercetătorilor de la Insemex cuprinde două volume, în total, aproximativ 700 de pagini. La expertiză s-a lucrat în laboratoarele Insemex Petroşani. Au muncit câte 15 ore pe zi, cel puţin 30 de specialişti, timp de aproximativ trei săptămâni.

Potrivit directorului Insemex Petroşani, Constantin Lupu, din raport reiese clar că a fost vorba despre un incendiu, şi nu despre o explozie. „Cu certitudine, la Maternitatea Giuleşti a izbucnit un incendiu, nu a fost o explozie. Alte amănunte despre raport nu pot să vă furnizez. Expertiza a fost trimisă Parchetului General, pentru a fi studiată de procurori. Aceştia ar putea să mai solicite lămuriri legate de raportul pe care l-am transmis. Oricum, va dura mult până îl vor parcurge, deoarece este complex“, a declarat directorul Lupu.

În 21 august, incubatoarele, cablurile, prizele şi toată aparatura existentă în salonul de Terapie Intensivă din Maternitatea Giuleşti au fost transportate cu două camioane ale Jandarmeriei la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră Petroşani pentru expertiză, iar într-un spaţiu al Insemex, a fost refăcută, la dimensiuni reale, încăperea de la Maternitatea Giuleşti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura