Încurcături cu păşunile alpine din Retezat

4 iunie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

04 Mang Niculita Primar rau de mori (2)Magdalena Şerban

Situaţia păşunilor alpine din Retezat, aparţinătoare de Primăria Râu de Mori, reprezintă un subiect fierbinte pentru administraţia locală. Primarul de aici, Niculiţă Mang (foto), este hotărât să facă dreptate deoarece acestea au fost însuşite de alte două comune din judeţ.
„Avem ceva bătăi de cap cu cei din Sântămăria-Orlea şi Boşorod, pentru mai bine de 200 de hectare de păşune alpină din Retezat. Odată cu inventarierea suprafeţelor, am găsit mult teren care era rezervă a comunei Râu de Mori şi o parte am cuprins-o la APIA. Cu administraţia din Sântămăria s-ar putea să reuşim să cădem la pace, dar cu cea din Boşorod cred că ajungem în instanţă. Cu Sântămăria avem în litigiu circa 80 de hectare, iar cu Boşorodul sunt în jur de 150. Păşunea a fost prinsă de ei la APIA, pentru subvenţii, iar acum suntem obligaţi să le ducem actele doveditoare pentru proprietate, iar cei care avem acte, avem câştig de cauză. Noi, avem şi acte, dar şi identificări făcute în teren”, a afirmat Niculiţă Mang, primarul din Râu de Mori. Acesta a mai spus că în ceea ce priveşte punerea în practică a Legii nr. 165 – privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, administraţia se află la final de procedură. Există însă probleme cu Primăria Pianu de Sus (judeţul Alba) referitor la un teren din Retezat şi cu moştenitorii familiei Kendeffy, cărora le-a fost emis un titlu de proprietate, care a fost contestat, ulterior, în instanţă de Academia Română şi Ministerul de Finanţe. În procesul respectiv, Primăria Râu de Mori şi Primăria Sântămăria-Orlea sunt intervenienţi.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Nemulţumiţi de banii pe care-i primesc pentru corectarea lucrărilor: Dascălii ameninţă cu boicotarea bacalaureatului

Deşi la nivel naţional, se pare că există riscul ca examenul de bacalaureat să fie compromis, la noi în judeţ...

Nu au scăpat de măsurile preventive

Ieri, magistraţii Tribunalului Hunedoara au respins cererile de revocare a controlului judiciar, depuse de omul de afaceri Mircea Ilise (foto)...

Copil lovit de maşină

Un tânăr de 29 de ani, din Vulcan, s-a ales cu dosar penal şi este cercetat de oamenii legii, din...

Închide