Început de an cu numeroase misiuni grele pentru pompieri şi salvatori

5 ianuarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Atât ultimele zile ale lui 2019 cât şi primele din acest an au mobilizat echipele de intervenţie şi salvare ale ISU Hunedoara, cu precădere în Valea Jiului.
O clădire în care funcţiona şi un cazino a ars încă de la primele ore ale acestui an, însă au fost şi tragedii în care s-au pierdut vieţi. Un tânăr din municipiul Vulcan, fiul unui fost poliţist, a murit după ce a izbit cu autoturismul un zid de beton de pe raza localităţii Aninoasa. Accidentul a avut loc în ultima zi a anului trecut, iar tânărul se îndrepta spre casă, însă, din cauza vitezei foarte mari, maşina a derapat şi a lovit zidul din faţa unei societăţi comerciale. Şoferul a fost grav rănit şi a murit la o clinică din Timişoara.
Un alt accident s-a produs tot în aceeaşi zonă, o zi mai târziu. Un şofer a scăpat maşina de sub control, din cauza vitezei foarte mari, a rupt stâlpii de iluminat de pe marginea DN 66A, dar a avut noroc şi a scăpat cu viaţă. Acul vitezometrului maşinii se oprise la 100 de kilometri pe oră, potrivit martorilor.
În 1 ianuarie a.c., pompierii militari au intervenit cu cinci echipaje cu maşini cu apă şi spumă şi autoscara de la Detaşamentul de Pompieri Petroşani şi Garda Lupeni, la incendiul care a mistuit mansarda imobilului din centrul municipiului Petroşani, unde funcţiona un cazinou şi mai multe magazine, pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi. Focul a izbucnit de la un scurtcircuit electric şi a afectat acoperişul şi un etaj, iar pagubele sunt semnificative. Potrivit ISU Hunedoara, pompierii au atacat arderea din mai multe puncte şi au reuşit prevenirea propagării flăcărilor la locuinţele din apropiere. (M.Gânju)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fostul primar al Devei, Mircia Muntean, este acasă!

Fostul edil şef al municipiului Deva, Mircia Muntean (foto), este acasă! El a fost eliberat din puşcărie în ultima zi...

Bulina neagră, 6.01.2020

Cristian Luţă, tânăr din Lupeni Pentru că a fost arestat preventiv, după ce a tâlhărit o femeie de 75 de...

Bulina albă, 6.01.2020

Cristian Baleia, comandantul Detaşamentului de Pompieri Petroşani Pentru că şi-a coordonat eficient colegii în prima zi a anului, la un...

Închide