Fostul primar al Devei, Mircia Muntean, este acasă!

5 ianuarie 2020 | 4 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Fostul edil şef al municipiului Deva, Mircia Muntean (foto), este acasă! El a fost eliberat din puşcărie în ultima zi a anului trecut.

De Crăciun, nu, de Revelion, da
În 23 decembrie 2019, la Judecătoria Deva s-a judecat cererea de eliberare condiţionată făcută de Penitenciarul Bârcea Mare, pentru Mircia Muntean. Judecătorii au fost de acord cu cererea celor de la penitenciar, însă, deşi procurorul nu s-a opus eliberării fostului primar al Devei, decizia nu a fost definitivă. Astfel, Muntean a mai trebuit să stea câteva zile după gratii. În 31 decembrie, însă el a fost lăsat să plece acasă, după ce Parchetul nu a făcut recurs.

A făcut aproape trei ani de puşcărie
Reamintim că Mircia Muntean a fost încarcerat în aprilie 2017, după ce a primit o condamnare de şase ani de închisoare, patru pentru abuz în serviciu, în urma ubui schimb de terenuri ilegal – dosarul Shell – şi alţi doi ani pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice. Muntean a beneficiat de recursul compensatoriu, executând doi ani şi opt luni de puşcărie. El a lucrat în penitenciar la bibliotecă şi la pază.
Fostul edil şef al municipiului Deva este obligat să respecte o serie de măsuri, printre care să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Hunedoara la termenele stabilite, să anunţe orice schimbare a locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă şi controlul mijloacelor sale de existenţă. De asemenea, Muntean nu va putea părăsi teritoriul României.

Patru mandate pline de primar
Mircia Muntean a fost primar al municipiului Deva timp de patru mandate consecutive, în perioada 1996-2012. În anul 2012, el a fost ales deputat, iar în anul 2016 a câştigat, din nou, Primăria Deva, pe care a condus-o până în 24 aprilie 2017, când în urma condamnării definitive s-a mutat din biroul de primar, în celula din penitenciar.
Menţionăm că în anul 2013, fostul primar al municipiului Deva a primit patru ani de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu într-un dosar care a avut ca obiect un schimb de terenuri. Ulterior, Mircia Muntean a mai fost condamnat, în 2016, de ÎCCJ la doi ani de închisoare cu executare, pentru că a condus un autoturism în stare de ebrietate şi a fost implicat într-un accident de circulaţie pe şoseaua de centură a municipiului Deva. Condamnarea i-a fost menţinută de completul ÎCCJ care a judecat apelul, a contopit cele două pedepse şi a revocat beneficiul suspendării primit la primul dosar, ea rămânând definitivă în urma sentinţei din 24 aprilie 2017.

Loading...

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Gigel spune:

  Acasaaaa? La puscarie cu hotu asta.

 2. florin spune:

  bina ca ti a ajutat Dzeu, vezi sa fi cuminte de acum inainte sa nu mai intri in belele

 3. Ion spune:

  Un escroc de cea mai joasă speță.

 4. Ungur Sigismund spune:

  Asta n-avea ce cauta intr-o demnitate publica iar alcoolistul ala din Santuhalm ca angajat al Apaprod.Tot timpul cand ajungeam pe zona astia erau muci amandoi.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 6.01.2020

Cristian Luţă, tânăr din Lupeni Pentru că a fost arestat preventiv, după ce a tâlhărit o femeie de 75 de...

Bulina albă, 6.01.2020

Cristian Baleia, comandantul Detaşamentului de Pompieri Petroşani Pentru că şi-a coordonat eficient colegii în prima zi a anului, la un...

Gura lumii, 6.01.2020

A crezut că dă norocul peste el şi a tocat o mică avere în noaptea dintre ani. S-a supărat atât...

Închide