Începe examenul de titularizare

19 iulie 2016 | Adauga un comentariu | Publicat in: Educatie si cultura

04 profAlice Brandisz

Astăzi, cadrele didactice din învăţământul preuniversitar susţin examenul naţional de titularizare. Proba scrisă a concursului de ocupare a catedrelor vacante pentru profesorii hunedoreni se desfăşoară anul acesta la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil“ din Deva.

Mai mulţi candidaţi decât posturi la unele discipline
Deşi în judeţul Hunedoara s-au înscris la examen 456 de candidaţi pe 552 de posturi vacante, la cele mai multe discipline sunt mai mulţi candidaţi decât posturi libere. Cei mai mulţi dau examen pentru învăţământul preşcolar şi primar, dar şi la Educaţie fizică şi Limba română numărul participanţilor este mai mare decât cel al locurilor disponibile.
Din totalul de 456 de posturi, 362 sunt în mediul rural, 190 în oraşe, şi doar 54 titularizabile. Posturile scoase la concurs pot fi pe perioadă nedeterminată, cu viabilitate de minimum patru ani, adică titularizabile sau pe perioadă determinată. Profesorii care vor ocupa  posturi pentru un singur an şcolar vor rămâne suplinitori.

Patru ore de examen
Candidaţii trebuie să fie prezenţi în sălile de examen cu cel puţin o oră înaintea începerii concursului. Cei care nu se află în sală în momentul deschiderii plicului cu subiecte pierd dreptul de a mai susţine proba. Din momentul în care le-au fost distribuite subiectele, profesorii au la dispoziţie patru ore pentru redactarea lucrărilor. În sălile de examen este interzis accesul cu genţi, telefoane mobile, calculatoare electronice sau orice alte mijloace de comunicare la distanţă, dar şi cu cărţi, reviste sau cursuri. Pentru buna desfăşurare a concursului de titularizare, fiecare sală este dotată cu camere audio-video.

Titular sau suplinitor
Rezultatele examenului scris se vor afla pe 27 iulie. Profesorii care obţin cel puţin media 7.00  pot deveni titulari, cei care iau note între 5.00 şi 6,99 pot opta pentru o catedră de suplinitor din lista celor vacante, iar cei cu note sub cinci nu pot participa la următoarele etape de repartizare. Candidaţii nemulţumiţi de media obţinută îşi pot înregistra cererile de contestaţie la inspectoratul şcolar judeţean în 27 şi 28 iulie. Acestea vor fi transmise pentru soluţionare, centrelor de evaluare, iar rezultatele finale vor fi afişate în 3 august. Repartizarea în şedinţe publice se face în ordinea descrescătoare a mediilor obţinute de candidaţi în urma probei scrise, în proporţie de 75 la sută şi a inspecţiei la clasă, în procent de 25 la sută.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mierea (I)

M-am hotărât să vă spun câteva cuvinte despre miere, dar asta doar pentru că am rămas cu o mare dilemă...

Ani grei de închisoare pentru tâlharii de la Mina Livezeni

Doi dintre cei trei inculpaţi în dosarul jafului de la Mina Livezeni au primit pedepse aspre, iar al treilea, judecat...

Ucigaşul propriei mame condamnat definitiv

Ioan Crăciunean, bărbatul de 58 de ani din municipiul Hunedoara, acuzat că şi-a ucis propria mamă în bătaie, a fost...

Închide