Încep lucrările la reţeaua de apă şi canalizare din Peştişu Mare

2 BA arion viorel  clhd (1)Natalia Bumbac

Astăzi, Consiliul local Hunedoara se va întruni în şedinţă de îndată, având pe ordinea de zi un proiect de hotărâre care vizează lucrările la viitoarea reţea de apă potabilă şi canalizare din localitatea Peştişu Mare.
„Am convocat şedinţa Legislativului local, pentru a aproba hotărârea prin care prindem partea noastră de cofinanţare a proiectului. Avem în bugetul local suma necesară, mai exact 500.000 de lei. Tot în 21 septembrie voi semna ordinul de începere a lucrărilor care vor fi executate de firma care a câştigat licitaţia, mai exact Delta ACM din Bucureşti”, a explicat Viorel Arion (foto), primarul municipiului Hunedoara.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei municipiului Hunedoara, în proiect sunt cuprinse investiţii pentru extinderea reţelei de alimentare cu apă potabilă şi canalizare în localitatea Peştişu Mare în valoare totală de aproape trei milioane de euro. Alimentarea cu apă va cuprinde o conductă în lungime de 12.400 de metri, două staţii de pompare apă, 380 de branşamente, 70 de hidranţi şi 56 de cămine. Canalizarea va cuprinde o conductă de 7.500 de metri, 380 de racorduri, patru staţii de pompare a apei uzate, 480 de conducte de refulare şi 174 de cămine de vizitare. Proiectul este finanţat din fonduri europene, din execuţia bugetară pentru 2007-2013 şi trebuie finalizat până la data de 31 decembrie 2015.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.