Încep lucrãrile de amenajare a Pieţei Arras

16 aprilie 2015 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

05 Piata Aras Marginean  Oana Mihnea

Ieri, Primăria municipiului Deva a dat ordinul de începere a lucrărilor la proiectul de modernizare al Pieţei Arras. Valoarea totală a investiţiei ajunge la 6.441.384,17 lei, dintre care 6,3 milioane lei sunt bani nerambursabili.

Două fântâni arteziene  
După ce, la sfârşitul lunii martie, edilul Devei a semnat contractul de finanţare cu Agenţia de Dezvoltare Regională Vest, ieri a fost posibilă predarea amplasamentului pentru execuţie. Se vor face lucrări de modernizare a 3.550 mp, care cuprind alei pietonale, zone verzi, o piaţetă şi două fântâni. Un lucru important este acela că spaţiul respectiv va fi dotat cu mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi, rastel pentru biciclete şi pergole), va avea un infochioşc, sistem de irigare a spaţiilor verzi şi reţele de utilităţi (apă, canalizare şi curent). Mai mult decât atât, este cuprinsă în proiect şi modernizarea iluminatului public.

La standarde europene
„Faţă de ce este acum în piaţă, vor fi modificări majore. Stadiul de degradare este evident, mă refer la paviment, dar şi la construcţii. Dorim să fim în pas cu ceea ce se construieşte în Europa şi cu standardul la care trebuie să se ridice un spaţiu public urban. Adică, acesta trebuie să confere spaţii pentru toate categoriile de persoane – copii, persoane în vârstă, spaţii cu vegetaţie, o fântână arteziană care să ofere umiditatea necesară unui loc în care oamenii se pot odihni. Încercăm să oferim un spaţiu public de care credem că au nevoie cetăţenii“, a precizat Angela Kalauz, arhitectul şef al municipiului Deva.

În noiembrie va fi gata
Realizarea investiţiei va avea un impact esenţial asupra dezvoltării centrului Devei, dar este menită să vină şi în sprijinul locuitorilor. „Ne-am dori cu toţii ca această piaţetă să fie funcţională. Şi pentru persoane vârstnice, şi pentru tineri, şi de ce nu, pentru copii, care pot desfăşura anumite evenimente. Sincer, acum arată într-un mod jalnic şi vrem
ca statuia gimnastelor să fie mutată într-un loc corespunzător, adică la Colegiul Naţional Sportiv din Deva, iar pentru cealaltă trebuie să îşi spună punctul de vedere arhitecţii şi urbaniştii“, a declarat Petru Mărginean, primarul Devei.
Durata de execuţie a lucrărilor este de şase luni, ceea ce înseamnă că, devenii se vor putea bucura de noua înfăţişare a Pieţei Arras către sfârşitul lunii noiembrie.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. paul spune:

    Predarea amplasamentului pentru execuţie s-a facut.Da e bine ca se mordernizeaza acest spatiu , dar ramane de vazut cum va fi realizata aceasta lucrare , pe mainile cui a ajuns in final lucrarea , cred ca se va ajunge la lucrari de mantuiala asa cum s-au facut la Casa de Cultura din Hunedoara , firma este c-am aceeasi dar cu alta ,, palarie” E pacat ca se fac asemenea miscari in executarea unor lucrari importante ca apoi sa ajunga pe mana unor necalificati in domeniu..

  2. din deva spune:

    Copertinele de soare sa fie amplasate astfel incat sa produca umbra dupamasa si nu dimineata asa cum sunt in actualul proiect.Mare atentie la acest aspect tov.primar si tov.arhitect sef al Deva.de ce mutati frumoasa statuie a gimnastelor? Daca o mutati sa fie dusa langa telecabins unde mai sunt busturilr gomnastelor si antrenorilor ca da fie admirata de turisti.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Pe blocurile turn vor fi instalaţi emisari puternici pentru semnal mai bun la telefonul mobil

Întrebare: Municipalitatea a aprobat ca pe toate blocurile turn din Deva să se instaleze emisari puternici pentru recepţionarea mai bună...

„Taina mănăstirii” şi „Edith Piaf”, reprezentaţiile lunii la teatrul devean

Teatrul de Artă Deva propune două spectacole de marcă în această lună. Este vorba de „Taina mănăstirii” ce se va...

Închisoare pentru hunedoreanul care şi-a ucis prietenul

Alin Mihai Pascal, bărbatul din comuna Cârjiţi acuzat de omor, a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Hunedoara la opt ani...

Închide