Incendiatorul limuzinei primarului Ile, la un pas de libertate

Ioan Giany Simulea a ajuns după gratii în urma unei răzbunări, acesta incendiind una dintre maşinile familiei Ile. Incendiatorul a fost condamnat în 2012, la patru ani şi jumătate de închisoare.
Giany Simulea a încercat încă de anul trecut să-i convingă pe magistraţi că poate fi pus în libertate, mai ales că a executat o parte însemnată din pedeapsă, însă fără succes. În acest an, a mai avut câteva tentative, judecătorii considerând că solicitările sunt făcute înainte de termen. Ultima cerere depusă de Simulea, la Judecătoria Miercurea Ciuc, de care aparţine penitenciarul în care este încarcerat, a avut succes. Magistraţii au decis, la mijlocul lunii septembrie a.c., să-i admită solicitarea de liberare condiţionată. Tânărul ar fi trebuit să ajungă în faţa completului la finele lunii trecute pentru a afla soluţia, însă termenul a fost preschimbat.
Giany Simulea a fost condamnat pentru distrugere şi şantaj, dar şi la achitarea sumei de 210.770 lei cu titlu de despăgubiri civile către Porsche România, societatea de la care era luat autoturismul în leasing de către fiul primarului din Vulcan. Potrivit rechizitoriului în baza căruia a fost condamnat, Simulea a încercat să obţină de la primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile şi fiul acestuia, Alecsandru Ile, prin ameninţări, suma de 50.000 de euro. Pentru că nu a obţinut banii, la adăpostul nopţii, a incendiat maşina de lux a fiului edilului şef. Prins la scurt timp, Simulea şi-a recunoscut fapta şi nu a vrut să explice nici măcar în faţa judecătorilor motivele care l-au determinat să-şi ducă la capăt ameninţările. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.