ActualitateFlash

Patru preoţi, Doamne, şi toţi hoţi de sfinte moaşte

Oana Mihnea 03 moaste

Pelerinii români au reuşit să zguduie viaţa spirituală din Grecia. Cinci turişti, între care patru preoţi, au fost arestaţi de autorităţile elene, după ce au furat dintr-o mănăstire mâna Sfântului Haralambie.
Totul s-a petrecut în timpul unui pelerinaj la Mănăstirea Megalo Spileo (Peştera Mare), din Kalavrita, Grecia. Cinci persoane dintr-un grup de aproximativ 56 de români, care provin din judeţul Hunedoara şi din Bucureşti, au reuşit să pună pe jar poliţiştii greci. Potrivit publicaţiei  online newpost.gr, dintre cele cinci persoane acuzate că au mâna Sfântului Haralambie, patru sunt preoţi cu vârste cuprinse între 21 şi 44 de ani, iar cel de al cincilea este un tânăr de 21 de ani. Lovitura a fost dată de doi dintre preoţi. Potrivit declaraţiei poliţiştilor greci, preluată de newpost.gr, unul le-a atras atenţia călugărilor mănăstirii, în timp ce al doilea a folosit un obiect ascuţit, se pare o unghieră, ca să deschidă racla, de unde a furat mâna Sfântului Haralambie. Celelalte trei persoane sunt considerate complice la furt. Când au observat absenţa relicvelor sfinte, călugării mănăstirii au alertat autorităţile. În mai puţin de jumătate de oră, hoţii şi complicii lor au fost prinşi, au fost reţinuţi şi apoi prezentaţi procurorilor.
O asemenea infracţiune este considerată foarte gravă în Grecia şi, cel mai probabil, hoţii români vor fi trimişi în judecată în cel mai scurt timp. Poliţiştii au recuperat moaştele şi le-au înapoiat stareţului Mănăstirii Megalo Spileo. 03 manastire
Întrebat fiind dacă vreunul dintre preoţii reţinuţi de poliţiştii greci este din judeţul nostru, Gabriel Miricescu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, a precizat că nu ştie ca vreunul din cei patru să fie hunedorean. De asemenea, a mai subliniat că nu stie ca vreun preot din judeţul nostru să fie plecat în pelerinaj la mânăstirile din Grecia, în această perioadă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura