ActualitateFlash

Impostorul cerşetor nu este afectat de criză

Livia Botici

Un bărbat, de 22 de ani, din Deva, se dă drept handicapat şi câştigă zilnic mai mulţi bani decât o persoană care se speteşte muncind cu adevărat. Vineri, tânărul a fost prins pentru a doua oară de Poliţia Comunitară, în timp ce primea bani de la trecători, care chiar credeau că el nu are o mână.

40 de lei, în trei ore de „muncă”

Se numeşte Petru Groza (foto) şi poate fi văzut aproape zilnic în intersecţia cu drumul către municipiul Hunedoara, din Sântuhalm. Mereu având pe el o geacă de trening, tânărul de 22 de ani fraiereşte trecătorii, prefăcându-se că îi lipseşte antebraţul de la mâna stângă, pe care şi-l ascunde cu grijă în interiorul hainei. Vineri după-masă, după trei ore de muncă în mijlocul străzii, impostorul a fost prins de poliţiştii comunitari din Deva, după ce reuşise să strângă de la oameni miloşi suma de 40 de lei. „Este pentru a doua oară când avem de-a face cu acest bărbat. Modul său de acţiune este foarte ingenios şi puţine persoane îşi pot da seama că el nu are nici o afecţiune. Îşi ascunde mâna în bluza de trening şi se postează în intersecţie, acolo unde, în momentul în care semaforul arată culoarea roşie pentru maşini, începe să cerşească. Acum trei ani, l-am prins în intersecţia de la Sala Sporturilor, din Deva, iar acum, la Sântuhalm. L-am dus la sediul nostru, i-am aplicat o amendă de 100 de lei şi i-am dat drumul, altceva nu putem face”, a declarat Cornel Guţu, şeful Serviciului de Ordine Publică a Poliţiei Comunitare din Deva.

„Copilul are nevoie de scutece”

Cu toate că a fost prins de poliţişti şi s-a ales cu o amendă, tânărul Petru Groza nu a părut foarte afectat de cele petrecute, mai mult, pe întreg parcursul audierii, el a fost zâmbitor şi foarte mândru de „şmecheriile” pe care poate să le facă. „Pot să mă prefac că sunt cu adevărat handicapat şi de picioare. Este o tehnică pe care numai noi, cerşetorii, o ştim, şi anume, se împachetează picioarele de la genunchi în jos, la spate, într-o cârpă şi oamenii au impresia că sunt retezate. Eu nu folosesc tehnica aceasta, o fac pe aia cu mâna ascunsă sub geaca de trening. Multe persoane mă cred că sunt handicapat şi îmi dau bani. Dacă stau o zi întreagă în intersecţie, câştig peste 150 de lei, dar banii, să ştiţi că nu-i dau pe băutură, pentru că am un copil mic, de opt luni, căruia îi trebuie scutece şi mâncare. Prefer să cerşesc decât să fur, iar de muncit, am încercat, dar nu am fost plătit. Mai bine aşa: cine vrea să îmi dea bani, bine, cine nu, nu. Suntem mulţi în judeţ, care ne prefacem handicapaţi. În Deva mai este un frate de-al meu, la Petroşani nişte prieteni, şi mai am şi alte cunoştinţe pe care le-am învăţat şmecheriile şi acum sunt prin Franţa, Italia şi Spania la cerşit”, ne-a povestit Petru Groza. Imediat după ce oamenii legii l-au lăsat să părăsească sediul Poliţiei Comunitare, impostorul cerşetor a plecat către casă, dar a precizat că a doua zi se va întoarce în stradă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura