Hoţ fără frică de justiţie

13 septembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Livia Botici

La distanţă de două luni, un bărbat de 29 de ani, din municipiul Brad, a fost găsit vinovat de două ori, de către magistraţi, pentru furt calificat şi violare de domiciliu. Pentru că sentinţele nu prevedeau executarea pedepsei în închisoare, brădeanul a fost lăsat în libertate, iar la sfârşitul acestei săptămâni, a mai spart un imobil.

Peste 20 de furturi într-un an

Hunedoreanul Traian Florin Mic le dă bătăi de cap oamenilor legii din municipiul Brad, din anul 2009. Potrivit poliţiştilor, de atunci, până în acest moment, pe numele lui sunt întocmite peste 20 de dosare de cercetare penală pentru furt calificat şi violare de domiciliu. De asemenea, prejudiciul produs de tânăr se ridică la suma de aproape 30.000 de lei, din care a fost recuperat, până astăzi, numai 40 la sută. În cursul acestui an, Traian Florin Mic a fost condamnat de două ori pentru faptele sale, dar, de fiecare dată, judecătorii au decis că hoţul nu are de ce să stea după gratii. Prima dată, în data de 8 martie, acesta a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendare, pentru furt calificat, după ce a sustras mai multe bunuri din curtea unui localnic din Brad. Apoi, la două luni distanţă, în 27 mai, alţi magistraţi, de la Judecătoria din localitate, l-au condamnat tot la un an de închisoare, şi tot cu suspendare, pentru că a intrat prin efracţie în casa unui alt brădean, de unde a furat numeroase aparate electronice şi bare metalice.

În sfârşit, arestat

Ignoranţa tânărului faţă de justiţie a făcut ca la sfârşitul acestei săptămâni, să mai spargă un imobil. Din nefericire pentru el, de această dată a fost prins chiar în momentul în care era în casa unui bărbat, în miez de noapte, de unde încerca să fure mai multe unelte electrice. „Toate furturile comise de această persoană se petreceau în timpul nopţii, moment în care intra în diferite case nelocuite temporar, sau aflate în construcţii, de unde sustrăgea, aparate, unelte sau fier vechi, pe care apoi le vindea. La sfârşitul săptămânii trecute, colegii de la Biroul de Investigaţii Criminale l-au prins în flagrant în timp ce încerca să fure dintr-o altă casă. Acesta a fost reţinut şi prezentat de către procurori magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar cererea anchetatorilor a fost acceptată”, a declarat comisarul şef Adrian Petruş, şeful poliţiei municipiului Brad.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Nicolae Timiş candidează independent pentru Colegiul Haţeg

Primarul oraşului Haţeg, Nicolae Timiş (foto), a declarat că se va autosuspenda din PNL şi se va înscrie, ca independent,...

Eşec la rugby

Echipa de rugby Ştiinţa Petroşani a pierdut cu scorul de 18-7 partida jucată în deplasare la Poli Iaşi. Punctele formaţiei...

Bulina albă

Constantin Creţan, lider sindical

Închide