Hunedorenii au, din nou, staţie de dializă la spital

Sorina Popa

Ieri, la Spitalul municipal din Hunedoara, s-a inaugurat Staţia de dializă. „O investiţie de 60.000 de lei, care a însemnat renovarea cabinetelor medicale destinate acestei staţii de dializă.
Firma Transmedica a câştigat licitaţia pentru aparatura respectivă. Sunt cinci aparate de dializă, urmând ca patru să fie folosite şi unul este de rezervă, aşa cum cere legea. O şedinţă de dializă costă 496 de lei, bani care vor fi decontaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Pentru aparatele de dializă, de ultimă generaţie, spitalul plăteşte o chirie lunară de 8.200 de lei”, a declarat Dan Bobouţanu (foto mic, în stânga), primarul municipiului Hunedoara.
Potrivit statisticilor, în municipiul Hunedoara sunt 30 de bolnavi care necesită dializă. „În urma investiţiei, 11 dintre pacienţi nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze pentru tratament la Spitalul din Deva, ci vor putea să facă acest lucru aici la spital. În viitor, intenţionăm să extindem secţia. Spaţiul ne permite acest lucru”, a arătat Radu Budae (foto mic, în centru), managerul Spitalului din Hunedoara.
„Alegerile se câştigă cu un program. Noi, în programul electoral, am avut această promisiune: că vom redeschide la Hunedoara secţia de dializă, închisă în urmă cu nouă ani. A trebuit să alegem un alt spaţiu, care să corespundă normelor în vigoare, dar iată că am reuşit să facem această staţie pentru bolnavii cronici“, a mai spus Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.

One thought on “Hunedorenii au, din nou, staţie de dializă la spital

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.