Hunedorean infectat cu virusul West Nile

10 septembrie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Natalia Bumbac

Analizele de laborator în cazul pacientului de 73 de ani, din Simeria, au confirmat că bărbatul este infectat cu virusul West Nile. Pe lângă acesta, un nou caz cu suspiciune de infecţie a apărut în judeţ.
„S-a confirmat prezenţa virusului West Nile la pacientul din Simeria. Mai avem o pacientă de la Orăştie, de 49 de ani, suspectă de infectarea cu acest virus. La ea nu avem confirmarea, fiind trimise probe pentru analiză la laboratorul din Cluj-Napoca. Femeia a fost internată la spitalul din Orăştie, din 29 august, ulterior fiind transferată la spitalul din Deva“, a declarat Monica Cînda, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara. Directorul DSP Hunedoara a mai spus că a luat legătura cu primarul Simeriei să intensifice acţiunile de dezinsecţie, deoarece pacientul la care s-a confirmat prezenţa virusului West Nile este din acest oraş. Bărbatul din Simeria se află intrernat la un spital din Târgu Mureş.
Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii, din data de 2 mai 2018 până în data de 6 septembrie, au fost înregistrate 166 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virus West Nile, fiind înregistrate 17 decese. Cele 17 decese au survenit la pacienţi care aveau şi alte boli, de regulă cronice. Şase decese s-au înregistrat în Bucureşti, trei în judeţul Iaşi, două în judeţul Olt şi câte unul în judeţele Galaţi, Covasna, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj şi Teleorman. Vectorii implicaţi în transmiterea virusului West Nile în ţara noastră îi reprezintă mai multe specii de ţânţari răspândiţi atât în mediul urban cât şi în cel rural.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. Caz confirmat! Bărbat din vestul țării infectat cu virusul West Nile | 10 septembrie 2018

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulzeştii de Sus: Drum comunal intrat în reabilitare

Printre multe neajunsuri, primarul din Bulzeştii de Sus, Mirel Suba (foto), se chinuie să atragă fonduri pentru a reuşi să...

Vioara lui Enescu se va auzi la Deva

Devenii şi iubitorii de muzică vor avea ocazia de a-l asculta pe violonistul care cântă la vioara Guarneri del Gesu,...

Toţi elevii din Deva pot circula gratuit cu autobuzele

Primarul Devei, Florin Oancea, a venit cu o iniţiativă în faţa aleşilor locali, aceea ca elevii să circule gratuit pe...

Închide