Simota este acuzat că a obţinut contractul de modernizare a Policlinicii din Deva cu acte false

10 septembrie 2018 | 5 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

Afaceristul Alin Simota (foto) este acuzat de procurorii DNA că a obţinut contractul de modernizare a Policlinicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, folosindu-se de acte false. Situaţia a fost pusă sub lupa anchetatorilor într-un dosar care a fost trimis recent în judecată la Tribunalul Hunedoara. În acelaşi dosar este cercetată o fostă angajată de-a afaceristului, Natalia Panduru.

Ministerul Dezvoltării vrea banii înapoi
Ieri, procurorii DNA au dat un comunicat în care arătau că Panduru, în calitate de administrator de drept, şi Simota, în calitate de administrator de fapt, au fost trimişi în judecată pentru „complicitate la folosire de documente false care a avut ca scop obţinerea pe nedrept de fonduri europene în forma participaţiei improprii“.
Anchetatorii susţin că „în cursul anului 2009, între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, în calitate de autoritate de management şi Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara, în calitate de beneficiar, a fost încheiat un contract având ca obiect acordarea unei finanţări nerambursabile pentru implementarea proiectului intitulat «Ambulatoriu integrat din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva – modernizarea şi echiparea cu aparatură de specialitate». Pentru realizarea lucrărilor, CJ Hunedoara a organizat, în cursul aceluiaşi an, o licitaţie publică pentru atribuirea contractului de executare a lucrărilor şi de furnizare a produselor respective, fiind declarată câştigătoare societatea administrată de inculpaţii Panduru Natalia Mariana şi Simota Alin. Pentru a crea aparenţa că societatea pe care o administrau îndeplinea condiţiile prevăzute de lege, cei doi inculpaţi au ataşat la dosarul de participare la licitaţie mai multe documente false din care rezulta că firma nu figura cu datorii la bugetul de stat, aspect contrar situaţiei de fapt rezultată din documentele reale eliberate de autorităţile competente. Dosarul licitaţiei cu documentele falsificate a fost depus de beneficiar la autoritatea contractantă, iar ca urmare a acestor demersuri, în cadrul proiectului, a fost decontată suma de 2.625.998 lei aferentă lucrărilor executate”, se arată în comunicat. Ministerul Dezvoltării s-a constituit parte civilă în dosar cu suma 2,5 milioane de lei, la care se vor adăuga dobânzile legale. De asemenea, un imobil de-al afaceristului a fost pus sub sechestru asigurator de procurori.
Conform reprezentanţilor Consiliului Judeţean Hunedoara, lucrările vizate de proiect au presupus reabilitarea în întregime a clădirii şi achiziţionarea de echipamente medicale, printre care „un ecograf ACCUVIX, audiometru clinic de laborator, EEG Electroencefalograf Sistem Plus, electromiograf cu 21 de canale, neurospectrum, electrocardiograf, aparat de monitorizare EKG ambulatorie (Holter), defibrilator, ecograf general abdominal, scaun hidraulic cu lampă examinare, aparat pentru aerosoli, aspirator portabil, spirometru, ferăstrău oscilant pentru tăiat ghips, trusă pentru testare cutanată Prik, gastroscop, colonoscop, osteodensiometru, aparate de climatizare cu 1 unitate exterioară (50 buc.), trusă de lentilă completă cu cilindri, mică trusă de prim ajutor, butelie mică de oxigen cu mască, aspirator portabil. Toate obiectivele din contract au fost realizate. Proiectul a fost implementat de fosta conducere a instituţiei. La acea vreme, funcţia de preşedinte al CJ Hunedoara era deţinută de Mircea Ioan Moloţ.
Proiectul a primit finanţare în anul 2009, lucrările au început efectiv în 2011 şi au fost finalizate în 2013”, au transmis reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara.

Loading...

Comentarii (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ioana spune:

  Si cine era la conducerea spitalului in 2009?

 2. George spune:

  Era Calin Laza, omul lui Molot. Molot i-a dat preferential contractul. Contra unui comision de 15 %. Si in cazul asta la sifonat tiganul de Litera Cristian.

 3. florin spune:

  Simota na furat singur ci inpreuna cu TATAL HOTILOR din judet MIRCEA MOLOT care era partener de afaceri cu simota cei doi penali au dat un tun si la spitalul judetean CRAIOVA .

 4. George spune:

  Molot a ,,numit,, toti sefii din politie la nivel judetean. Acestia l-au protejat. Asa sa putut fura in stil barbar.

 5. Gore spune:

  Ce moaca de Neanderthal are derbedeul asta.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hunedorean infectat cu virusul West Nile

Analizele de laborator în cazul pacientului de 73 de ani, din Simeria, au confirmat că bărbatul este infectat cu virusul...

Bulzeştii de Sus: Drum comunal intrat în reabilitare

Printre multe neajunsuri, primarul din Bulzeştii de Sus, Mirel Suba (foto), se chinuie să atragă fonduri pentru a reuşi să...

Vioara lui Enescu se va auzi la Deva

Devenii şi iubitorii de muzică vor avea ocazia de a-l asculta pe violonistul care cântă la vioara Guarneri del Gesu,...

Închide