Politica si administratie

Hunedoara, pe mâini bune!

Proiecte importante ale Primăriei Hunedoara pentru următorii patru ani

Au trecut patru ani în care nu a fost zi în care, în municipiul Hunedoara, să nu se lucreze la cel puţin câte o in­vestiţie importantă: străzi, parcări, şcoli, grădiniţe, licee, spital etc… . Pe­riodic, am încercat şi, cred eu, în mare măsură am reuşit să prezint public (prin intermediul mijloacelor de infor­mare tradiţionale sau în mediul online) stadiul fiecărei investiţii şi detalii despre fiecare proiect relevant pentru nevoile şi viitorul comunităţii.
Astăzi, aici, aş dori să vă prezint doar trei dintre cele peste 100 de proiecte ale Primăriei municipiului Hunedoara pentru următorii patru ani. Şi, da, sunt proiecte ale Primăriei (nu simple idei ale unui candidat la Primărie), pentru că este vorba despre iniţiative care se află deja în diferite stadii procedurale admi­nistrative.

Piaţă modernă

Piaţa Obor este locul în care aproa­pe fiecare locuitor al municipiului Hunedoara ajunge cel puţin o dată la o săptămână. Hala, inaugurată la în­ce­putul anilor ’70, nu mai cores­punde cerinţelor actuale pentru un co­merţ modern. Unul dintre obiec­tivele următorilor 4 ani este rea­bi­litarea totală a Pieţei Obor şi mo­dernizarea acesteia. Proiectul tehnic este finalizat. Urmează stabilirea costului total al investiţiei şi celelalte etape legale: licitaţie, contract de execuţie lucrări etc… .

Stadion nou

În ultimii 4 ani am reuşit să recu­pe­răm marca „FC Corvinul 1921 Hunedoara” şi să rea­du­cem în prim-plan una dintre cele mai iubite echipe de fot­bal ale României, prin per­for­manţe sportive excepţionale: clasa­rea pe locul 2 al Ligii se­cunde în primul an de la pro­mo­vare şi, mai ales, câştigarea Cupei României (cea mai mare per­for­manţă din is­toria fotbalului din oraş) şi par­ti­ci­­parea într-o competiţie euro­peană, Europa League, după 42 de ani.
Hunedoara are însă nevoie de un stadion nou care să găzduiască nu doar meciuri de fotbal, ci şi mani­fes­tări culturale. Această investiţie va re­vigora social, economic şi urba­nis­tic întreaga zonă centrală a ora­şului.
Compania Naţională de Investiţii şi Ministerul Dezvoltării au înţeles argumentele noastre şi au decis în­ceperea proiectului. Acesta se află acum în faza de licitaţie pentru de­semnarea firmelor care se vor ocupa de proiectarea teh­nică şi execuţia lucrărilor. Este vorba despre o in­ves­tiţie – record atrasă în Hunedoara, în valoare de aproximativ 64 de mili­oane de euro.

Capelă nouă în cimitirul Valea Seacă

Cu toţii trecem prin momente dificile în viaţă, atunci când suntem nevoiţi să îi conducem pe cei dragi pe ultimul drum. Actuala capelă din cimitirul administrat de Primărie nu mai corespunde standardelor de astăzi. Din respect pentru rudele fie­cărei persoane care părăseşte a­ceas­tă lume, ne simţim obligaţi să sus­ţinem o astfel de investiţie. Pro­iectul tehnic este finalizat, ur­mează li­citaţia pentru desemnarea exe­cu­tantului lucrărilor.­

 

Comandat de PSD – filiala Hunedoara.
Executat de SC Media Hunedoreană SRL,
Cod identificare atribuit de AEP: 21240002

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura