Hunedoara investeşte în educaţie

29 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

La ultima rectificare bugetară, Primăria municipiului Hunedoara a primit, de la Guvernul României, peste două milioane de lei. Mai bine de 90 la sută din această sumă va fi direcţionată către unităţile de învăţământ din municipiu.
„Cu toate că suma primită la rectificarea bugetară este de cinci ori mai mică decât cea primită de municipiul reşedinţă de judeţ, Deva, noi am decis că vom folosi toţi aceşti bani pentru grădiniţe, şcoli gimnaziale şi licee, întrucât educaţia este foarte importantă pentru noi“, a spus Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.
Astfel, din totalul de 2.070.000 de lei, Primăria municipiului Hunedoara va aloca bani următoarelor unităţi de învăţământ: Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara“: 60.000 lei, Colegiul Economic „Emanuil Gojdu“: 350.200 lei, Liceul Teoretic „Traian Lalescu“: 70.000 lei, Liceul Tehnologic „Constantin Bursan“: 85.000 lei, Structura Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 1: 122.000 lei, Structura Grădiniţa „Dumbrava Minunată“: 340.800 lei, Liceul Tehnologic „Matei Corvin“: 248.000 lei, Şcoala Gimnazială Nr. 1: 554.000 lei, Şcoala Gimnazială Nr. 2: 70.000 lei.
În total, şcolile şi grădiniţele vor primi 1.900.000 de lei (reprezentând cheltuieli cu bunuri şi servicii pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de stat), diferenţa de 170.000 de lei urmând a fi direcţionată către cheltuielile de personal pentru însoţitorii persoanelor cu handicap.
Acest proiect se află pe lista proiectelor suplimentare care vor fi supuse la vot Consiliului Local al municipiului Hunedoara în şedinţa ordinară de joi, 31 octombrie 2019. Fiecare unitate de învăţământ va cheltui aceste fonduri în funcţie de necesităţi, fără ca primăria să impună ceva în acest sens. (A.Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Klaus Iohannis şi-a prezentat programul prezidenţial „Împreună pentru România normală”

Preşedintele Klaus Iohannis (foto) a criticat guvernarea PSD, duminică, la prezentarea programului „Împreună pentru România normală”. După ani de zile...

Orăştie: investiţiile prind contur

Municipiul Orăştie e campion la fonduri europene atrase. Însă, acestora li se adaugă axele guvernamentale care au fost accesate de...

Conferinţa internaţională Istorie, Cultură şi Cercetare

Sub egida Consiliului Judeţean Hunedoara, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, în colaborare cu Asociaţia de Istorie Balcanică din Bucureşti,...

Închide