Klaus Iohannis şi-a prezentat programul prezidenţial „Împreună pentru România normală”

29 octombrie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Electorale

Preşedintele Klaus Iohannis (foto) a criticat guvernarea PSD, duminică, la prezentarea programului „Împreună pentru România normală”. După ani de zile în care a fost condusă de către PSD, România este în continuare prima la sărăcie şi pe ultimul loc în ceea ce priveşte protecţia persoanelor vulnerabile dintre toate statele UE, a acuzat Klaus Iohannis. El a vorbit şi despre modul în care poate fi reconstruită România.
„Au trecut 30 de ani de la Revoluţie, însă moştenirea comunismului s-a văzut în toate perioadele în care PSD a fost la putere, perpetuând incompetenţă şi corupţie, perpetuând atitudini contrare unui spirit democratic“, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, în debutul prezentării programului „Împreună pentru România normală“. Acţiunea s-a desfăşurat la World Trade Center Bucureşti, în prezenţa premierului desemnat, Ludovic Orban, a 700 de membri ai PNL, reprezentanţi ai societăţii civile, ai mediului academic şi ai structurilor asociative.
„După această guvernare PSD, România riscă să rămână singura ţară din Uniunea Europeană cu MCV. Guvernarea eşuată a PSD a sufocat ţara prin birocraţie, incompetenţă, nepotism, corupţie, abuzuri şi lipsă de predictibilitate“, a acuzat şeful statului.
Una din priorităţille lui Klaus Iohannis este modernizarea administraţiei, care poate fi realizată doar după un amplu proces de audit, obiectiv şi profesionist.
Ce înseamnă „România normală“
România normală este România legii, adică ţara în care legea este egală pentru toţi. Klaus Iohannis a precizat că a fost şi rămâne un susţinător „ferm“ al luptei împotriva corupţiei şi a pledat pentru o legislaţie suplă, uşor de înţeles şi aplicat.
România normală este România sustenabilă prin educaţie, sănătate şi solidaritate, a menţionat şeful statului. Klaus Iohannis doreşte continuarea proiectului „România educată“, lansat în primul său mandat, proiect care înseamnă că fiecare copil va avea acces la învăţământ de calitate, şcolile sunt spaţii sigure pentru elevi şi profesori, iar şcoala formează cetăţeni activi şi implicaţi.
România normală este, de asemenea, ţara în care se construiesc spitale moderne, în care cetăţenii se bucură de servicii medicale de calitate şi în care profesioniştii se simt preţuiţi şi încurajaţi. România normală este şi România solidarităţii sociale, România tuturor vârstelor. „După ani de guvernare social-democrată, ţara noastră, din păcate, este încă prima la sărăcie şi ultima la ocrotirea persoanelor vulnerabile dintre toate statele Uniunii Europene. Trist!“, a acuzat şeful statului.
Klaus Iohannis a acuzat guvernarea PSD că a neglijat investiţiile în infrastructura de transport, în şcoli şi spitale, slăbind perspectivele de dezvoltare. „Creşterea preţurilor erodează bunăstarea românilor”, a susţinut şeful statului. „Cheltuielile cu salariile, pensiile şi asistenţa socială trebuie asigurate cu prioritate”, a fost mesajul lui Klaus Iohannis.
Preşedintele a criticat starea infrastructurii de transport, indiferent că este vorba despre transportul terestru, naval sau aerian. „PSD ştie bine de ce – pentru că au dorit să ţină avioanele la sol şi promisiunile în aer!“, a spus Klaus Iohannis, cu referire la scandalul în care ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost acuzat că a cerut ţinerea la sol a avioanelor care îi transportau pe parlamentari la moţiunea de cenzură.
Mesajul lui Ludovic Orban
Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că preşedintele Klaus Iohannis poate să spună, la capătul primului mandat, că a oprit asaltul PSD împotriva democraţiei.
Liderul PNL a acuzat „modul în care a fost condusă România“, dar şi „modul în care s-a făcut politică“ în România. „Marea majoritate a politicienilor au promis marea cu sarea şi când au ajuns la putere au oferit românilor praful de pe tobă. Marea majoritate a politicienilor s-au afirmat printr-un discurs public mincinos, plin de promisiuni goale, fără niciun pic de onestitate faţă de români şi fără să dea cu adevărat fundament real pentru orice promisiune, sau pentru orice obiectiv pe care şi l-au stabilit“, a acuzat Ludovic Orban.
Primul şi cel mai important lucru este refacerea credibilităţii, autorităţii şi capacităţii administrative a instituţiilor publice, afirmă liderul PNL. Premierul desemnat a acuzat modul în care au fost gestionate sistemul de educaţie, cel de sănătate sau „lipsa de viziune” în domenii precum agricultura. El s-a referit la lipsa de promovare a României ca destinaţie turistică sau la repartizarea greşită a investiţiilor în infrastructură care, în loc să se facă în zona de conectare, au început cu drumurile comunale. Proiectul „România educată“ trebuie pus în practică de „orice Guvern care va veni“, a spus Ludovic Orban, explicând că educaţia este fundamentul dezvoltării.
Publicat la comanda PNL de Media Hunedoreană SRL. Cod Unic de Identificare 31190005.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. serafin spune:

    Mare rusine pentru presedinte , Romania este normala , el nu este normal ,pentru ca a impiedecat tot timpul functionarea Guvernului, prin refuzul de a numi ministrii propusi de premier. Se lauda cu rezultatele din perioada detinerii presedentiei Consiliului Europei, acest rezultat s-a datorat premierului Viorica Dancila si atunci avand lipsa ministrii tot datorita presedintelui tarii de a numi ministrii nominalizati. Citez ,,România normală este România sustenabilă prin educaţie, sănătate şi solidaritate” el spune despre acaste lucruri care a impiedecat si sustinerea rezidentiatului pentru medici .Vorbeste si despre democratie cand pune piedici la Bruxel tarii sale

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Orăştie: investiţiile prind contur

Municipiul Orăştie e campion la fonduri europene atrase. Însă, acestora li se adaugă axele guvernamentale care au fost accesate de...

Conferinţa internaţională Istorie, Cultură şi Cercetare

Sub egida Consiliului Judeţean Hunedoara, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, în colaborare cu Asociaţia de Istorie Balcanică din Bucureşti,...

Hotărârea Sfântului Sinod al BOR, în privinţa canonizării părintelui Arsenie Boca

Luni, în şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, desfăşurată sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, au...

Închide