S-a ajuns din nou, unde ne-am aflat cu şapte ani în urmă: Mii de maidanezi umblă liberi pe străzile judeţului!

29 octombrie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

De la sute de câini aflaţi în adăposturile Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Serviciul Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor Fără Stăpân( SJOAFS)“, în prezent s-a ajuns la puţin peste 20 de animale. Situaţia este una care vine după ce Camera de Conturi Hunedoara a decis că finanţarea Asociaţiei de către Consiliul Judeţean nu este legală. Şi, dacă precizăm că 80 la sută din bugetul acestei asociaţii era susţinut de către instituţia judeţeană, am spus totul.

Adăposturi închise
Care este situaţia actuală cu SJOAFS? Potrivit lui Adrian Cioran, şeful asociaţiei, sunt 16 câini în adăpostul din Brad şi opt la cel din municipiul Hunedoara. Celelalte adăposturi au fost închise, deoarece nu au mai fost autorizate.
„Mai suntem vreo 15 salariaţi, aducem bani de acasă, ca să putem funcţiona în continuare. Nu ne-am luat salariile de patru luni. Aşteptăm vremuri mai bune. Situaţia însă e una disperată. Animalele pe care le-am avut în adăposturi au fost adoptate. Cred că acum, în judeţ, sunt mii de câini vagabonzi care umblă liberi. Problema este că ei se vor înmulţi şi vom ajunge la situaţia din 2012, când am pornit proiectul cu asociaţia. Şi, toată munca noastră de atâţia ani se duce pe Apa sâmbetei“, a declarat medicul veterinar Adrian Cioran, şeful SJOAFS, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Nici un leu în cont
De cinci luni de zile, acest serviciu nu mai funcţionează la capacitatea lui, spre deloc, după ce Consiliul Judeţean nu mai poate finanţa strângerea maidanezilor de pe străzile judeţului. Adrian Cioran susţine că, lunar, se adunau aproximativ 800 de câini vagabonzi de pe străzi. Un calcul simplu ne arată, că, în aceste condiţii, sunt între 4.000 şi 5.000 de maidanezi liberi. Ce facem cu situaţia aceasta de criză? Se pare că administraţiile locale şi cea judeţeană nu mişcă nici un deget pentru a reveni la normal. De câteva luni, în contul SJOAFS nu mai este nici un leu. Iar datoriile depăşesc suma de 90.000 de lei.
Activitatea de ecarisaj în judeţul Hunedoara a fost gestionată din 2012 de Serviciul Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor Fără Stăpân (SJOAFS), o asociaţie de dezvoltare intercomunitară înfiinţată în urma asocierii judeţului Hunedoara prin Consiliul Judeţean Hunedoara, cu localităţile din judeţ.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Amicu' spune:

    Hingherii sa-si faca datoria, fara mila si regret!!!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hunedoara investeşte în educaţie

La ultima rectificare bugetară, Primăria municipiului Hunedoara a primit, de la Guvernul României, peste două milioane de lei. Mai bine...

Klaus Iohannis şi-a prezentat programul prezidenţial „Împreună pentru România normală”

Preşedintele Klaus Iohannis (foto) a criticat guvernarea PSD, duminică, la prezentarea programului „Împreună pentru România normală”. După ani de zile...

Orăştie: investiţiile prind contur

Municipiul Orăştie e campion la fonduri europene atrase. Însă, acestora li se adaugă axele guvernamentale care au fost accesate de...

Închide