EvenimentFlash

Hoţii au dat atacul la cutia milei

Livia Botici

O biserică din localitatea Vulcan a fost prădată de hoţi la sfârşitul săptămânii trecute. În miezul nopţii, aceştia au forţat uşa lăcaşului de cult, au furat cutia milei, au răvăşit toată încăperea şi s-au făcut nevăzuţi. Deşi alarma bisericii s-a declanşat, nici una dintre persoanele care locuiesc în apropiere nu a sunat la poliţie, motiv pentru care, nici astăzi, hoţii nu au fost prinşi.

Au furat aproape 500 lei

În dimineaţa următoare nopţii în care Casa Domnului a fost prădată, crâsnicul bisericii a descoperit toată tărăşenia. Uşa de la intrare era forţată, iar toate locurile dinăuntru, inclusiv altarul, clopotniţa şi podul, erau întoarse cu susul în jos. De urgenţă, crâsnicul l-a sunat pe preot, iar acesta a anunţat poliţia. „Atunci când am ajuns la faţa locului, cutia milei dispăruse de la locul ei. Potrivit oamenilor bisericii, înăuntru se afla suma de aproximativ 400 de lei, bani proveniţi din donaţiile enoriaşilor. De asemenea, dintr-un alt loc, dispăruse suma de 80 de lei. Tot ce ştim la acest moment este că infracţiunea s-a produs în jurul orei 4, deoarece atunci s-a declanşat alarma. Cu toate acestea, deşi zgomotul este unul foarte puternic, nimeni din zonă nu a anunţat poliţia. Ne-am lovit de o mare indiferenţă a oamenilor care, a doua zi, când au fost întrebaţi dacă au auzit vreun zgomot, au spus că da, dar au crezut că alarma s-a declanşat din greşeală”, a declarat comisarul şef Toma Mihu, şeful Poliţiei municipiului Vulcan.

Există un cerc de suspecţi

În ultimii ani, biserica din Vulcan a mai fost prada infractorilor de mai multe ori. Potrivit anchetatorilor, ultima întâmplare s-a petrecut în urmă cu doi-trei ani, atunci când un grup de tineri, din Lupeni, a fost trimis după gratii, pentru că a spart lăcaşul sfânt. „Următorul pas pe care trebuie să-l facem este să vedem dacă hoţii de acum nu sunt cumva tocmai cei care au fost condamnaţi la acea vreme. Este posibil să fi fost eliberaţi şi să se apuce din nou de aceleaşi îndeletniciri. Nu avem nici o confirmare, este doar o presupunere, de care vom ţine cont. Există un cerc de suspecţi”, mai spune şeful Poliţiei din Vulcan.

One thought on “Hoţii au dat atacul la cutia milei

  • PUTEREA EXEMPLULUI.Tot mai des auzi in societate spunindu-se :”Daca aia fura,eu de nu pot s-o fac ?” Si cam asa se vede.Zilnic sintem inundati de stiri care ne spun ca „s-a investit”,dar peste ceva timp se constata lipsa „obiectivului”,dar si a bugetului alocat,ca se iau masuri si se investeste in reducerea ratei infractionalitatii,dar in acelasi timp se dovedeste implicarea UNORA din „luptatori” in incurajarea cresterii ratei respective.Asta mi-aminteste de o binecunoscuta butada :”Luptam pentru pace pina nu mai ramine piatra pe piatra”.Pina la urma si din cazul prezentat,rezulta ca vina mare nu apartine celor platiti (si) din contributiile mele ca cetatean,platiti pentru a-mi asigura linistea si securitatea,ci mie cetateanului,indiferentei mele.Ce trebuia sa fac ? Sa nu dorm la ora 4.00 a.m.; sa stau de veghe (desi la cca 1 km. de biserica respectiva) ca la auzul alarmei sa fac miscare (care e sanatoasa,nu ?)pentru a verifica motivul declansarii;sa prind eventual hotii sa-i duc pachet la Politie sau in cel mai rau caz sa-i legitimez.Intradevar,asta trebuia sa fac si n-am facut.Sa-mi fie rusine ca la Dinu Patriciu !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura