Hocevar, achitat în dosarul locomotivelor

03 Georg Hocevar (1)Cristina Ghenea

Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au pronunţat, ieri, sentinţa definitivă în dosarul exportului ilegal de locomotive de patrimoniu. Atât austriacul Georg Hocevar (foto), cât şi cele două femei – reprezentante ale Direcţiilor Judeţene de Cultură Hunedoara şi Cluj – judecate în acest dosar, au fost achitaţi.
Condamnat de prima instanţă la un an şi 11 luni de închisoare, cu suspendare, Hocevar a scăpat definitiv de acuzaţiile procurorilor, care susţineau că, în perioada 2000-2005, acesta a trecut ilegal peste graniţă şase locomotive cu abur. În aceeaşi cauză, Cristina Rişcuţa – fost consilier în cadrul DJC Hunedoara – a primit trei ani de închisoare cu suspendare, iar Graţiana Alicu, de la Direcţia de Cultură Cluj, a fost condamnată la doi ani şi nouă luni de închisoare, tot cu suspendare, ele fiind acuzate de emiterea unor avize de export pentru locomotivele respective.

One thought on “Hocevar, achitat în dosarul locomotivelor

  • 22 mai 2013 la 0:40
    Permalink

    Se mai face dreptate si in instantele de la Alba -Iulia ,foarte bine ,trebuie curaj sa ai ca sa lupti pentru dreptatea ta .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare