Haos total înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo ar putea amâna pentru luna iunie decizia privind numărul spectatorilor rezidenţi în Ja­ponia care vor fi autorizaţi să participe la întreceri, a anunţat, ieri, presa niponă, pe fon­dul agravării pandemiei cu mai puţin de 100 de zile înainte de marele eveniment.

Vor stare de urgenţă
Comitetul de organizare Tokyo-2020 a decis deja să interzică spectatorilor străini să asiste la Jocuri şi urma să se pronunţe în aceste zile în privinţa publicului local.
Într-un comunicat, organizatorii au subliniat că au convenit cu Comitetul Internaţional Olim­pic (CIO) o „abordare flexibilă” a problemei din cauza circumstanţelor legate de coronavirus şi ca discuţiile să continue.Situaţia sanitară, care s-a degradat recent în Japonia, perturbă pre­gătirile pentru Jocuri, întârziind organizarea eve­nimentelor test şi a probelor de calificare.
Reamintim că un concurs de calificare la înot artistic programat iniţial în martie în arhipelag, apoi amânat pentru mai, va trebui în final să aibă loc în iunie, într-o locaţie ce urmează a fi stabilită, „în afara Japoniei”, conform anunţului au­torităţilor nipone, iar un concurs de atletism, la care ar urma să participe sportivi străini, va fi organizat cu porţile închise.
Municipalitatea oraşului Tokyo se pregă­teşte să ceară guvernului federal declararea stării de urgenţă pentru a încerca stoparea pro­pa­gării virusului deşi în ciuda acestor obsta­cole, organizatorii continuă să susţină că Jo­curile Olimpice se vor putea desfăşura în siguranţă.
Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus şi urmează să se desfăşoare între 23 iulie şi 8 august 2021, în timp ce Jocurile Paralimpice au fost reprogramate pentru perioada 24 august-5 septembrie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare