Blocurile turn de pe strada Trandafirilor au prins şi mai multă culoare

Eficientizarea energetică a blocurilor de pe strada Trandafirilor merge conform pla­nu­lui, susţin reprezentanţii Primăriei Hu­ne­doara. La multe dintre imobilele amin­tite s-au finalizat lucrările la acoperişuri şi sunt aproape de finalizare operaţiunile de montare a tâmplăriei PVC. Anveloparea cu termoizolaţie este şi ea într-o fază destul de avansată.
Se lucrează şi la blocurile K dar şi la cele două blocuri „B” de pe b-dul Mihai Viteazul, cu­prinse în proiect. Este vorba despre pro­iectul intitulat „Eficientizare energetică blo­curi din municipiul Hunedoara – Grup 2”, în valoare totală de aproape 5,4 milioane de euro. 10 blocuri – turn vor beneficia de an­velopare termică, montare geamuri ter­mo­pan, ascensoare noi, refacere acoperiş şi de alte lucrări importante pentru asigurarea unor condiţii de locuit mai bune. Din „Gru­pul 2” fac parte blocurile B1 şi B 3 de pe str. Mihai Viteazu, K1, K2 şi K3 de pe strada Bucegi, 17, 22, 27, 29 şi 31 de pe strada Tran­dafirilor.
În perioada următoare se vor începe lu­cră­rile şi la cele 4 blocuri cuprinse în cel de-al doilea proiect de acest fel implementat de Primăria Hunedoara: Grupul 1 – blocurile 1, 2 şi 3 de pe strada Avram Iancu (blocurile din zona CEC) şi blocul A 1-1 de pe b-dul Dacia (proiect în valoare de aproape 2 mili­oane de euro).
Ambele proiecte amintite sunt cofinan­ţate din fonduri europene, prin Programul Ope­raţional Regional.
În perioada următoare, Primăria Hune­doa­­rei intenţionează să întocmească pro­iecte de acest fel şi pentru alte blocuri din oraş, însă, deocamdată, se aşteaptă sta­bi­lirea clară a condiţiilor şi ghidurilor de fi­nan­ţare, documente care trebuie adoptate la nivelul Comisiei Europene. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare