Handbal. Turneele preolimpice din martie au fost amânate

15 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Federaţia Internaţională de Handbal a anunţat că turneele preolimpice au fost amânate, atât la feminin, cât şi la masculin, până în luna iunie.

Echipa feminină a României ar fi trebuit să participe în 20-22 martie la turneul preolimpic de la Podgorica, dar acesta a fost amânat pentru luna iunie. Câteva handbaliste tricolore au apucat să ajungă în cantonamentul de la Ploieşti, altele erau pe drum, dar au făcut cale întoarsă în momentul în care totul a devenit oficial. Naţionala ar fi trebuit să se reunească vineri, dar toată acţiunea a fost amânată acum.
România s-a calificat pentru turneul preolimpic în urma locului 4 obţinut la Campionatul European din 2018, iar pentru a juca la Jocurile Olimpice trebuie să se claseze între primele două locuri, într-o competiţie cu Thailanda, Norvegia şi Muntenegru.
Până în iunie, România are şansa de a recupera câteva jucătoare importante pe care nu s-ar fi putut baza cu această ocazie. Cu siguranţă şi ANAD va oferi o decizie în cazul jucătoarelor de la Corona Braşov, se discută inclusiv despre o „îngheţare” a suspendărilor, fapt care le-ar permite astfel sportivelor să revină în activitate până la data respectivă.
ANAD şi-a propus iniţial să ia săptămâna trecută deciziile în cazul Corona Braşov, dar un membru al Comisiei a fost nevoit să se autoizoleze din cauza pandemiei de coronavirus. (N.Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gimnastică. Doi candidaţi validaţi pentru funcţia de preşedinte al FRG

În şedinţa Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică, întâlnire care a avut loc la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului,...

„Va fi un an greu, dar sper să iasă cum îmi doresc…“. Interviu cu atleta Florentina Marincu Iuşco

A cucerit zeci de medalii în probele de atletism, foarte multe dintre ele în competiţiile internaţionale. Este în topul celor...

Bulina neagră, 16.03.2020

Robert Busuioc, bărbat din Haţeg Pentru că a fost trimis în judecată în mai multe dosare penale, fiind acuzat de...

Închide