Guvernul Orban 2 a fost învestit!

15 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Guvernul Orban 2 a trecut sâmbătă de votul Parlamentului după o procedură inedită. Voturile PSD au fost decisive pentru învestirea guvernului, după ce mulţi parlamentari liberali nu au fost prezenţi din cauză că s-au aflat în autoizolare, după ce au avut contact cu senatorul Vergil Chiţac, confirmat cu coronavirus.

Premierul Ludovic Orban se află în continuare în autoizolare la Vila Lac, până în 23 martie, însă a ieşit pentru depunerea jurământului, în urma unei decizii care permite, în situaţii excepţionale, ca membrii guvernului să iasă din autoizolare, respectând anumite condiţii.
Au fost 286 de voturi „pentru“, 23 de voturi „împotrivă“ şi o abţinere. Printre cei care au votat „împotrivă“ se numără parlamentarii Pro România. Victor Ponta a declarat că votul său împotriva învestirii Guvernului Orban este „un protest faţă de modul egoist şi dezastruos în care PNL tratează ţara în aceste momente de criză“.
Marcel Ciolacu a scris pe Facebook în timpul votului că PSD votează guvernul într-o situaţie de criză, precizând că după votul de azi PSD va face opoziţie totală la Guvernul Orban.
Prezenţa la vot a parlamentarilor liberali a fost redusă, pentru că mare parte dintre aleşii PNL se află în autoizolare, după ce senatorul Vergil Chiţac a fost depistat pozitiv la coronavirus şi a participat la o şedinţă a liberalilor. La şedinţa din Parlament au fost puţin peste 40 de parlamentari PNL. Votul s-a desfăşurat fără prezenţa presei, într-o sală care a fost dezinfectată şi s-a întins pe mai bine de şase ore. Parlamentarii au intrat pe rând în sală, în grupuri mici şi au purtat măşti şi mănuşi.
Ludovic Orban, aflat în autoizolare la Vila Lac, a transmis Parlamentului un discurs scris.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Handbal. Turneele preolimpice din martie au fost amânate

Federaţia Internaţională de Handbal a anunţat că turneele preolimpice au fost amânate, atât la feminin, cât şi la masculin, până...

Gimnastică. Doi candidaţi validaţi pentru funcţia de preşedinte al FRG

În şedinţa Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică, întâlnire care a avut loc la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului,...

„Va fi un an greu, dar sper să iasă cum îmi doresc…“. Interviu cu atleta Florentina Marincu Iuşco

A cucerit zeci de medalii în probele de atletism, foarte multe dintre ele în competiţiile internaţionale. Este în topul celor...

Închide