Sport

Handbal. Au început cu dreptul

În sfârșit, echipa de handbal feminin de la CSM Deva a debutat în noul se­zon după ce nu a jucat în prima etapă de campionat, deoarece formația din Tg. Mureș nu s-a prezentat la acea partidă. În aceste condiții, echipa din Deva a fost declarată câștigătoare cu scorul de 10-0 și a evoluat în primul meci oficial din acest sezon, în de­plasare, la CSU Oradea, debutul fiind unul cu o victorie.

S-au impus rapid
Devencele și-au anunțat intenția de la obține o victorie, încă din debutul par­tidei, conducând cu 1-0 și 2-1, dar gazdele au revenit și s-au distanțat la trei goluri, conducând cu 5-2 și, res­pectiv, 6-3, la jumătatea primei reprize. Staff-ul tehnic al echipei a acționat rapid și, în minutul 19, CSM Deva a preluat din nou conducerea pe tabelă cu scorul de 7-6, apoi gazdele au egalat, dar handbalistele din Deva au marcat de trei ori la rând, iar un gol marcat de orădence în ultima secundă din prima repriză a făcut ca scorul la pauză să fie de 10-8 în favoarea formației pregătite de Daniel Gheorghe.

Mai experimentate
După pauză, gazdele au egalat pentru 10 – 10, dar mai experimentatele jucă­toa­re de la Deva au redresat jocul și au înscris trei goluri. Astfel, în minutul 39 scorul a fost 13-10 pentru handba­listele oaspete. CSM Deva s-a desprins încet, iar în minutul 41 scorul a fost 15-12 pentru fetele noastre. La jumătatea reprizei secunde tabela a arătat 18-13 în favoarea lor. A fost momentul în care handbalistele de la CSM Deva au preluat în totalitate controlul partidei, astfel că în minutul 56 diferența se mă­rește, tabela arătând 24-15, în favoarea handbalistelor de la Deva. Scorul final al partidei de la Oradea a fost de partea jucătoarelor oaspete, jocul încheiindu-se CSU Oradea – CSM Deva cu scorul de 16-26.
„A fost primul meci oficial al sezonului și am făcut un joc bun, ținând cont că avem multe handbaliste noi în lot. Remarc toată echipa pentru jocul pres­tat și le felicit pe fete pentru rezultatul obținut. Am făcut un joc foarte bun în faza defensivă, dar trebuie mai multă atenție la finalizare. Suntem pe drumul cel bun și se observă un trend ascen­dent ­în jocul echipei. Ne gândim, deja, la meciul următor, cel cu CSU Reșița, și sper ca și în acest joc să obținem un re­zul­tat pozitiv”, a declarat tehnicianul devean.
CSM Deva: Flavia Lima, Ana Inculeț, Andreea Nastasă, Mălina Petrescu, Irina Croitoru (2 goluri înscrise), Daniela Toader (3), Nika Matavs (2), Diana Șamanț (2), Tatiana Sutranova (1), Alexandra Orșivschi (3), Sarah Darie, Zsofia Csavar, Nicoleta Deaconu (3), Andreea Tetean (4), Lavinia Florea (6), Andreea Tecar. Antrenori; prof. Daniel Gheorghe, Valentina Ardean Elisei și Olivia Nanu (antrenor cu portarii).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura