Sport

Halep ia în calcul retragerea. Veste teribilă de la Tribunalul independent Sports Resolutions

Se pare că tribunalul independent Sports Resolutions nu este pregătit să o audieze pe Simona Halep (foto) și nici să-i analizeze cazul în care este acuzată de dopaj.

Are nevoie de mai mult timp
Simona Halep este suspendată tem­po­rar din tenis după ce a fost depistată pozitiv la un test anti-doping efectuat la US Open. Românca luptă să își de­mons­treze nevinovăția, iar rezultatul trebuia să vină la jumătatea lunii februarie. Tri­bu­na­lul independent Sports Resolutions ar fi trebuit să o audieze pe Simona Halep la mij­locul lunii februarie. Întâlnirea a fost amânată pentru că noul șef al Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului a spus că are nevoie de mai mult timp ca să se documenteze și să afle care sunt probele. S-a stabilit o ședință la finalul lunii februarie, așa cum a dezvăluit Darren Cahill, dar lucrurile s-au amânat din nou. De data aceasta, judecătorii au decis că vor analiza probele depuse de avocații ju­că­toarei din România doar după ce aces­tea vor fi trecute și prin „filtrul” unui la­bo­ra­tor acreditat de Agenția Mondială Anti-Doping (WADA), notează RomâniaTV.net

A pierdut bani
Simona Halep a angajat, după de­clan­șarea scandalului de dopaj, o agenție franceză de toxicologie și farmacologie. Agenția i-a analizat cazul, iar inves­ti­ga­torii au concluzionat că suplimentele ali­mentare pe care le folosește Simona Halep au fost contaminate accidental cu substanța activă din Evrenzo. Ar fi iden­tificat lotul cu pricina, dar și persoanele care au greșit. În acest fel, compoziția, ca­racteristicile de fabricație, pre­zen­ta­rea și etichetarea suplimentelor ar fi fost neconforme și ar fi modificat produsele ingerate de sportiva din România, mai spune sursa citată.
Românca a fost suspendată provizoriu pe data de 7 octombrie 2022, dar ultimul ei meci oficial a avut loc la finalul lunii august, la US Open 2022, turneul unde a avut loc testul în urma căreia a primit un re­zultat pozitiv. Ju­că­toarea din Constanța a pierdut bani mulți în această perioadă, dar a și coborât vertiginos în cla­samentul mondial. A început această săptămâna pe locul 19 WTA, dar în clasamentul „live” nu se mai află în top 20, mai susține sursa mai sus menționată.
În cazul în care Simona va fi sus­pen­dată pe un termen de 2 ani, sportiva ro­mânca ia în calcul retragerea din acti­vi­tate. Jurnalistul Dragoș Suciu a dezvăluit la Liga Digi Sport că Simona se va re­trage aproape sigur în cazul în care va fi suspendată timp de doi ani.
„În cazul în care sancțiunea va fi mai mică, Simona va continua să joace, însă la o pedeapsă de doi ani motivația ar dispărea definitiv și acest lucru ar duce la retragerea sportivei”, potrivit spuselor lui Dragoș Suciu.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura