Gurasada: taxe şi impozite nemajorate în 2019

19 decembrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Apropiindu-se de gradul maxim de colectare a taxelor şi impozitelor locale, administraţia publică din Gurasada a decis să nu mărească dările în 2019, mai ales că oamenii şi-au respectat obligaţiile fiscale. Despre 2018, primarul Silviu Nan (foto) are doar cuvinte frumoase.
„În primul rând, nu le majorăm pentru a nu le pune localnicilor încă o povară pe umeri, iar în al doilea rând, ca semn de respect şi apreciere pentru faptul că sunt buni platnici. Am pus leu pe leu, 2018 fiind un an cu investiţii importante şi fiind necesară şi o contribuţie de la bugetul local, pentru a face studii de fezabilitate, a obţine avize, toate acestea nedecontându-se. Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II (PNDL) avem modernizarea şcolii primare şi a grădiniţei din localitatea Cîmpuri Surduc şi a şcolii gimnaziale şi a grădiniţei din Gurasada, în vederea obţinerii autorizaţiei DSP (lucrările au fost finalizate) şi modernizare de drumuri vicinale şi străzi (DC 154, 156, 158, 159). Din bani europeni am câştigat un program de modernizare drumuri în cuantum de un milion de euro, iar prin Grupul de Acţiune Locală Sargeţia aşteptăm semnarea contractului pentru modernizarea sediului primăriei, având loc vizita în teren“, a afirmat Silviu Nan, primarul comunei Gurasada. Acesta a mai spus că pachetele de Crăciun nu lipsesc nici în acest an, fiind oferite copiilor până la clasa a VIII-a. Cheltuiala se realizează din bugetul local, dar şi din mici sponsorizări.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Din Certeju de Sus, la Deva Gold cu colindatul

Bucurie mare, ieri, la sediul societăţii Deva Gold din municipiul Deva. Pentru că se apropie Crăciunul şi, cum procedează de...

Anunţ de presă: Traviadis

Anunţ de presă: M3 Condesign

Închide