Grupul PPE susţine readucerea producţiei de medicamente în UE

20 octombrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Grupul PPE susţine readucerea producţiei de medicamente în UE, aceasta fiind una dintre măsurile necesare pentru a evita penuria de produse farmaceutice pe piaţa euro­peană, aşa cum s-a întâmplat în de­butul pandemiei de coronavirus.
„Grupul PPE a sprijinit adoptarea, în această toamnă, în Parlamentul European a unui raport care vine cu recomandări referitoare la preîntâmpinarea unor crize de medicamente aşa cum s-a întâmplat în primăvara şi vara acestui an. Raportul în­deamnă la readucerea în UE a unei părţi cât mai mari din producţia de medicamente”, a afirmat Iuliu Winkler (foto), europarlamentar UDMR, PPE.
Potrivit acestuia, în raport se arată faptul că Europa depinde mult prea mult de producţia de medicamente din ţările terţe, o bună parte dintre acestea fiind produse în India, până la 80% din ingredientele active provenind din China.
„Pandemia ne-a trezit la realitate şi am constatat că această dependenţă ne vulne­ra­bilizează extrem de mult, ne-a arătat cât este de periculos să depinzi în mod exagerat de alte ţări terţe, de lanţurile de aprovi­zio­nare globale, pentru produse vitale precum măştile şi medicamentele. (…) Comisia este îndemnată să consolideze „RescEU”, sis­temul UE de gestionare a dezastrelor, care include, printre altele, mecanisme de sto­care a echipamentelor medicale”, a precizat Winkler.
Conform acestuia, raportul PE trage un sem­nal de alarmă cu privire la faptul că defi­citul în cazul unor tipuri de medica­men­te esenţiale a crescut de 20 de ori între 2000 şi 2018, fiind vorba în special de anti­biotice, medicamente pentru cancer şi me­dicamente utilizate pentru tratarea bolilor sistemului nervos.
*Grupul PPE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European cu 187 de euro­par­lamentari din toate statele membre ale UE.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
La Orăştioara de Sus oamenii l-au dorit tot pe primarul în funcţie la cârma comunei

Magdalena Şerban Cu o diferenţă de 603 voturi faţă de prin­cipalul său contracandidat, liberalul Vasile Marian Inăşescu (foto) a câştigat...

Focar de Covid-19 la Termocentrala Mintia

Mircea Crivăţ Şapte salariaţi ai Termocentralei Mintia s-au îmbolnăvit de Covid -19, iar pentru a opta persoană se aşteaptă rezultatele...

Cinci decenii de învăţământ superior la Hunedoara

Primăria municipiului Hunedoara a încheiat luni un acord de asociere cu Universitatea Politehnica Timişoara - Fa­cultatea de Inginerie din Hunedoara,...

Închide