Politica si administratie

La Orăştioara de Sus oamenii l-au dorit tot pe primarul în funcţie la cârma comunei

Magdalena Şerban

Cu o diferenţă de 603 voturi faţă de prin­cipalul său contracandidat, liberalul Vasile Marian Inăşescu (foto) a câştigat cel de-al treilea madat în fruntea comunităţii din Orăştioara de Sus.
„Atât scorul pentru fotoliul de primar, cât şi cel pentru Consiliul Local a fost de peste 60 la sută. Avem şapte consilieri de la PNL, doi de la PSD şi doi de la PRO România. Va rămâne viceprimar cel cu care am făcut echipă şi în ultimii patru ani, adică Valentin Ioan Filipescu. Ca prezenţă la urne, a fost una foarte bună, de aproximativ 70 de procente. Le mulţumesc tuturor pentru că şi-au exercitat unul dintre drepturile de bază şi au ales să dea dovadă de implicare şi spirit civic, în ciuda vremurilor pan­de­mice pe care le trăim. Printre ei s-au aflat vârst­nici, dar care au ştiut că datoria mo­rală le cere să iasă la vot. Au toată apre­cie­rea mea, indiferent care le-a fost opţiunea. Trăim timpuri istorice şi principalul e să rămânem uniţi”, a arătat Vasile Marian Inăşescu, primarul din Orăştioara de Sus.
Făcând referire la investiţiile viitoare, aces­ta a enumerat o serie de facilităţi ce ur­mează să le fie oferite localnicilor. „Recent am depus la Compania Naţională de Investiţii proiectul privind modernizarea uliţelor şi străzilor din interiorul satelor (24 de kilometri, însumând peste patru mili­oane de euro). Legat de aşezământul cul­tu­ral pe care dorim să-l înfiinţăm, fiind vorba de satul principal, cred că ar trebui să dis­pună de un cămin modern, în mod normal, ma­joritatea manifestărilor având loc în localitatea-reşedinţă. Aici vor fi integrate Biblioteca şi un centru de prezentare, păs­trare, şi promovare a vechilor tradiţii (arta ţesutului, a cusutului etc), mai exact cam ceea ce e definitoriu pentru întreaga zonă. Pe de altă parte, pentru introducerea reţelei de gaz metan, vom face o asociere cu comuna Beriu, deoarece trebuie să ne încadrăm în cerinţele de eligibilitate, fiind prevăzut un prag minim de 3.000 de focuri. Din păcate, trei sate de la noi nu se pre­tează pentru a fi integrate în acest program investiţional (Ludeştii e Sus, Grădiştea de Munte şi Costeşti Deal), din cauza confi­gu­raţiei geografice. Foarte importantă este şi amenajarea cursurilor de apă din interiorul localităţilor, astfel încât să prevenim inun­daţiile. Toate cele amintite reprezintă câte­va obiective majore pe care vreau să le mate­ria­lizez pe parcursul noului meu man­dat”, a subliniat primarul din Orăştioara de Sus.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura