Focar de Covid-19 la Termocentrala Mintia

Mircea Crivăţ

Şapte salariaţi ai Termocentralei Mintia s-au îmbolnăvit de Covid -19, iar pentru a opta persoană se aşteaptă rezultatele analizelor de laborator. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara declanşând, ieri, marţi, o anchetă epidemiologică la termocentrală.
Pe lângă cei şapte depistaţi pozitiv, alţi şase, contacţi direcţi ai acestora, sunt în izolare, a informat Cristian Iştoc, liderul Sindicatului Solidaritatea de la Termocentrala Mintia. Acesta a mai precizat că persoanele infectate cu noul coronavirus îşi desfăşoară activitatea la secţiile de reparaţii şi TESA, unde lucrează aproximativ 300 de persoane. „Dacă apar cazuri şi în rândul celor de la exploatare, riscul ca termocentrala să fie din nou la zero creşte foarte mult”, a declarat liderul sindical amintit.
Întrebat despre situaţia de la termo­cen­trala Mintia, Sebastian Mezei (foto), directorul executive al DSP Hunedoara, a declarant pen­tru MESAGERUL HUNEDOREAN: Într-adevăr, se confirmă, în acest moment şapte cazuri şi este în curs de verificare şi cel de-al optulea. Putem vorbi în acest moment de un focar. Astfel că, miercuri, o echipă, formată dintr-un medic epidemiolog şi unul de medicina muncii, se va deplasa la societate pentru a evalua situaţia. An­cheta este deschisă şi sperăm să nu mai crească numărul de cazuri.
Directorul DSP a mai precizat că în prezent, în judeţ, 18 bolnavi sunt în stare gravă la ATI, cazurile medii spre severe sunt internate la spitalele din Hunedoara, Deva şi Lupeni, iar cele mai uşoare sunt la Geoagiu şi Simeria. Cei asimpto­ma­tici şi cazurile uşoare rămân la domiciliu, cu recomandarea me­dicului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.