<

Grupul PPE susţine investiţiile pe termen lung în gestionarea durabilă a pădurilor

18 octombrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Grupul PPE a susţinut adoptarea rapor­tului Parlamentului European (PE) care sta­bi­leşte orientări pentru noua Strategie fo­res­tieră a Uniunii ce urmează să fie dată pu­blicităţii de către Comisie în primul tri­mestru al anului viitor, a declarat Iuliu Winkler (foto), europarlamentar UDMR şi PPE.
Raportul PE arată că UE are nevoie de o Strategie pentru păduri post-2020 ambi­ţioasă şi solidă, care să asigure o abordare coordonată şi cuprinzătoare a pădurilor, a sectorului forestier şi a serviciilor multiple pe care le furnizează acestea.
„Grupul PPE susţine că este nevoie de investiţii pe termen lung în gestionarea du­rabilă a pădurilor, astfel încât să se asigure viabilitatea economică a pădurilor, precum şi aportul acestora la atingerea diverselor obiective ale UE, inclusiv cele din Pactul verde european”, a spus Winkler.
Potrivit europarlamentarului PPE, Politica Agricolă Comună (PAC), prin finanţarea măsurilor forestiere şi a programelor-cadru de cercetare pentru asigurarea mijloacelor de subzistenţă şi dezvoltarea bioeconomiei în zonele rurale, este extrem de importantă pentru noua Strategie UE pentru păduri.
„Grupul PPE consideră că silvicultura şi industriile forestiere au avut un rol extrem de important în programul de dezvoltare rurală al PAC 2014-2020, şi tocmai de aceea recunoaşterea acestui rol trebuie să apară şi în noua PAC 2021-2027”, a pre­cizat Iuliu Winkler.
Pădurile şi alte zone împădurite acoperă în prezent aproximativ 43% din suprafaţa UE, ajungând la cel puţin 182 milioane de hectare şi cuprind 5% din pădurile totale ale lumii.

*Grupul PPE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European cu 187 de europarlamentari din toate statele membre ale UE.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Un nou președinte interimar la Federația Internațională de Haltere

Britanicul Mike Irani (foto) a devenit, vineri, noul preşedinte interimar al Federaţiei Internaţionale de Haltere (IWF), la doar trei zile...

Fotbal Liga a IV-a

Vineri s-au disputat jocurile contând pentru etapa a IV-a din campionatul Ligii a IV- județul Hunedoara. Un singur joc a...

Fotbal Liga a III-a. Rezultate nesatisfăcătoare pentru echipele hunedorene

Vineri și sâmbără, două din echipele hunedorene din Liga a III-a, CSM Deva și Jiul Petroșani, au jucat meciurile din...

Închide