Grup de cetăţeni cehi blocat în Retezat

9 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

Maximilian Gânju

Un grup de turişti din Cehia au intrat cu autoturismele de teren pe un drum greu accesibil din Munţii Retezat şi au rămas împotmoliţi. Un pădurar de la Ocolul Silvic Rîu de Mori a anunţat prin 112 că şapte bărbaţi de cetăţenie cehă au rămas împotmoliţi într-o zonă greu accesibilă din Munţii Retezat, în zona Râului Şes, aceştia ajungând în locul respectiv cu patru vehicule de teren.
„Pentru căutarea, salvarea şi evacuarea persoanelor rătăcite s-a constituit o echipă de intervenţie formată din şase jandarmi montani din cadrul Posturilor de Jandarmi Montane Râu de Mori, Nucşoara şi Vaţa de Jos. În jurul orei 15.30, echipa de intervenţie a ajuns la cele şapte persoane, constatând că acestea nu prezintă probleme medicale“, a informat IJJ Hunedoara.
Cehii au intrat pe un drum neamenajat şi au rămas blocaţi din cauza copacilor căzuţi în urma furtunilor din vară. Cum nu aveau drujbe sau alte unelte care să le permită să taie arborii prăbuşiţi, n-au mai putut înainta. Jandarmii montani au deblocat autovehiculele din zonă, iar persoanele au fost conduse şi îndrumate până în localitatea Brazi, din comuna Râu de Mori, unde s-au cazat la o pensiune. Operaţiunea de recuperare a turiştilor a durat circa 10 ore.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sentinţe definitive în dosarul traficanţilor de droguri

Trei dintre cei şase condamnaţi în primă instanţă pentru trafic de droguri au rămas cu pedepsele cu executare. Curtea de...

Dascăl de 59 de ani acuzat că ar fi agresat sexual o elevă de 8 ani

Un dascăl din comuna Pui este acuzat că ar fi abuzat sexual o elevă de doar opt ani. Poliţiştii s-au...

Aparatul RMN de la Spitalul Judeţean, funcţional în două săptămâni

Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a primit un aparat de investigaţii imagistice prin rezonanţă magnetică (RMN), aparat ce va fi...

Închide