Gripa porcină face prima victimă şi în judeţul Hunedoara

 

01 swine-flu-sick1

Nicoleta Popa

 Un bărbat, de 41 de ani, din Hunedoara, a murit vineri, 11 decembrie, la spitalul din municipiu, el fiind infectat cu virusul A/H1N1. Astfel, gripa porcină a făcut prima victimă şi în judeţul nostru. De subliniat că autorităţile sanitare judeţene au ţinut ascuns acest lucru, prevalându-se de un ordin al Ministerului Sănătăţii.
„Potrivit ordinului Ministerului Sănătăţii, noi avem voie să facem publice doar informaţiile care apar şi pe site-ul Ministerului. Dat fiind că acolo nu sunt precizate informaţii despre cei diagnosticaţi cu gripă nouă, iar în cazul deceselor, nu se precizează din ce judeţ este persoana decedată, sau alte date referitoare la identitatea acesteia, noi nu putem oferi alte informaţii despre persoanele respective”, a declarat medicul Cecilia Birău, director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.

Bărbatul suferea de mai multe boli
Mesagerul Hunedorean a aflat despre acest caz şi l-a contactat pe managerul Spitalului Municipal „Alexandru Simionescu” Hunedoara, doctorul Gavril Bende Barna. Acesta a declarat că bărbatul era supraponderal şi hipertensiv, iar la autopsie, în organismul acestuia a fost găsit virusul A/H1N1. „Bărbatul suferea şi de alte boli şi din această cauză a făcut o complicaţie, şi anume bronhopneumonie. Astfel, virusul a găsit un organism fără imunitate, iar plămânii nu au mai putut să se oxigeneze. Bărbatul a fost internat la secţia de Terapie Intensivă a spitalului şi a fost intubat. Am vorbit la Clinica de Terapie Intensivă din Timişoara să îl ducem acolo, am făcut toate demersurile pentru transportul lui cu un echipaj SMURD, dar nu am mai reuşit acest lucru, pentru că în mai puţin de 24 de ore de la internare, a decedat”, a precizat doctorul Bende.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.