Comunitate

Grădina Zoologică din Hunedoara, tot mai aproape de inaugurare

Cristina Ghenea

După mai bine de 40 de ani de când a fost construită, Grădina Zoologică din Hunedoara se ridică, în sfârşit, la standarde înalte. Lucrările de reabilitare şi modernizare a incintei sunt aproape finalizate, iar primăria a început deja demersurile necesare pentru întocmirea unui proiect ce prevede recondiţionarea aleilor.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Hunedoara, proiectul derulat pentru reabilitarea Grădinii este, în mare parte, finalizat. „În proporţie de peste 90 la sută, lucrările sunt gata. Reţeaua de apă şi canalizare a fost înlocuită în totalitate, ambulatoriul în care animalele vor putea primi îngrijiri medicale şi tratamente a fost construit, iar cuştile acestora şi spaţiile destinate păsărilor au fost modernizate. Mai sunt de făcut mici retuşuri, însă investiţia va fi cu totul finalizată până luna viitoare“, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Ioan Nimu, şeful Biroului de Investiţii din cadrul primăriei. Şi pentru că proiectul, în valoare totală de 1,7 milioane de lei (n.r. fonduri asigurate, în mare parte, de Ministerul Mediului), nu cuprinde şi recondiţionarea aleilor, sarcina le revine edililor din localitate. „Am început deja pregătirea documentaţiei necesare pentru reabilitarea aleilor şi a drumului de acces în Grădină. Urmează, apoi, să organizăm – dacă este cazul – o licitaţie, iar lucrările vor putea demara. Estimăm că investiţia se va ridica la circa 120.000 lei, bani cuprinşi deja în bugetul local“, a mai precizat Ioan Nimu.
Grădina Zoologică din Hunedoara a fost construită în timpul primarului Viorel Răceanu, începând din 1968, iar din 1970, a început să-şi primească primii vizitatori. De-a lungul timpului, însă, nu a beneficiat de nici un fel de reabilitări. Asta, până în vara anului trecut, când Zoo Hunedoara a intrat în reparaţii capitale.

One thought on “Grădina Zoologică din Hunedoara, tot mai aproape de inaugurare

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura