Politica si administratie

Goana după oamenii străzii

Oamenii străzii din Deva sunt căutați în această perioadă, pentru ca angajați ai primăriei să le dea o mână de ajutor.

Își pot spăla hainele
„Având în vedere temperaturile scăzute din această perioadă, invităm și comuni­ta­tea locală să anunțe prezența în spații deschise a oamenilor fără adăpost, apelând numărul de telefon non-stop al Poliției Lo­cale Deva – 0254.232.777. Persoanele afla­te în situații de dificultate vor fi transportate de polițiștii locali la Adăpostul de urgență pe timp de noapte, de pe strada Nicolae Gri­gorescu, nr. 8 bis, unde pot beneficia de găz­duire pe o perioadă de 60 de zile, cu po­sibilitate de prelungire.Pe lângă cazarea, pe timpul nopții, într-un pat curat, cu haine de schimb și două mese pe zi (mic dejun și cină), cu apă caldă și căldură, plus posibili­ta­tea de spălare a hainelor, persoanele care ajung în Adăpostul de urgență pe timp de noapte au la dispoziție și servicii de con­si­liere socială, juridică și psihologică pentru depășirea situației de dificultate în care se află. Concret, acestea primesc sprijin pen­tru obținerea actelor de identitate și de stare civilă, pentru întocmirea dosarului de pensionare (acolo unde este cazul) ori a do­cumentelor de internare în centre re­zi­den­țiale destinate persoanelor vârstnice”, in­for­mează Direcția de Asistență Socială (DAS) din cadrul Primăriei municipiului Deva.

Capacitate de 30 de locuri
„Persoanele fără adăpost care nu au nici un venit vor fi consiliate cu privire la be­neficiile de asistență socială acordate de lege. Adăpostul de urgență pe timp de noapte Deva are o capacitate de 30 de lo­curi (în 10 camere, cu câte 2, 3 sau 5 paturi) și dispune de bucătărie și sală de mese, băi cu dușuri și grupuri sanitare, spălătorie, uscătorie și călcătorie, dar și de camere de carantinare, cu băi proprii, mobilier și echi­pamente specifice.
Conform Regulamentului de organizare și funcționare a Adăpostului de urgență pe timp de noapte Deva, persoanele care beneficiază de acest serviciu social nu trebuie să se afle sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor stupefiante ori să necesite asistență medicală perma­nent”, adaugă cei de la DAS.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura