Comunitate

Parcul Pensionarilor din Hunedoara va fi modernizat

Parcul Central din municipiul Hune­doara are mare nevoie de o reabilitare, proces care să includă şi evaluarea corec­tă a stării de sănătate a copacilor astfel încât pericolele să fie diminuate cât mai mult cu putinţă, spune primarul Dan Bobouțanu.

Plan Urbanistic
„O dovadă a acestui fapt o reprezintă şi un incident petrecut luni, când un copac „în vârstă” s-a prăbuşit (fără să se fi înregistrat vreo rafală de vânt puternică şi fără să fi fost „încărcat” cu zăpadă ori chiciură). Din fericire, nu au existat victime şi nici pagube materiale.Astfel de situaţii se întâlnesc frecvent în municipiul Hunedoara din cauză că, în multe zone, amenajarea ariilor urbane a presupus aşternerea unui strat de zgură provenită din vechiul combinat peste care s-a pus apoi un strat de pământ. Pe astfel de suprafeţe au fost plantaţi copaci care, din cauza stratului de zgură amintit, nu au reuşit să îşi dezvolte rădă­cinile suficient de bine”, informează edilul șef al municipiului Hunedoara.
Pentru „Parcul Central” (cunoscut drept „Parcul pensionarilor”, aflat între b-dul Dacia şi str. 22 Decembrie) Primăria mu­ni­cipiului Hunedoara a întocmit un Plan Ur­banistic de Detaliu adoptat prin votul con­si­lierilor locali în şedinţa din 31.01.2022. Documentul este extem de important deoarece va sta la baza unui proiect de rea­bilitare – modernizare a parcului pentru care Primăria va solicita finanţare euro­pea­nă. Proiectul urmăreşte reamenajarea to­tală a structurii existente a parcului şi crea­rea unor spaţii pentru activităţi cul­tu­rale şi recreative: spaţii de socializare şi pro­menadă, locuri de joacă, realizarea unor noi plantaţii de arbori şi de zone verzi. (A.N.)

One thought on “Parcul Pensionarilor din Hunedoara va fi modernizat

  • Dar piața?
    Mergeți la deva sa vedeți cum arata igiena într-o piață asa cum trebuie..
    Și poate faceți și o reorganizare a parcării.parca totuși taxiurile ocupa prea mult loc

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura