Sport

GIMNASTICĂ. Un tandem de aur: Sabrina și mama ei au cucerit lumea

Noua steluță din gimnastica ro­mâ­nească a confirmat la primul ei concurs la nivel de senioară, cucerind la Cupa Mondială de la Doha, două medalii de aur la bârnă, fiind aproape de podiumul de premiere și la sărituri. Revenită în țară, Sabrina, însoțită de antrenoarea ei, multipla campioană olimpică și mondială Camelia Voinea, chiar mama ei, a fost prezentă pentru câteva zile în cantonamentul de la Deva unde a fost organizată o verificare tehnică pentru toate componentele lotului național de senioare. Așa că nu am ratat șansa unui interviu cu Sabrina Voinea.

Reporter: Cum a fost la Doha?
Sabrina Voinea Manecă: A fost bine, frumos și mă bucur că am reușit să cu­ceresc cele două medalii de aur la această competiție.Muncim în con­ti­nuare pentru cât mai multe medalii.

Reporter: Ai afirmat că tu vrei să cu­ce­rești medalii la toate competițiile im­portante care urmează: Europene, Mon­diale și la Jocurile Olimpice. E adevărat?.
Sabrina Voinea Manecă: Da, e ade­vă­rat, eu vreau să vin acasă cu două, trei medalii de la aceste com­petiții.

Reporter: Care este aparatul care își place cel mai mult? Sincer, eu te-am ur­mărit evoluând la toate, dar e un aparat care îți place cel mai mult. Care?.
Sabrina Voinea Manecă: Favoritele mele sunt desigur bârna și solul, sări­turile și la final paralele.

Reporter: Ce ți-a plăcut cel mai mult la concursul de la Doha?
Sabrina Voinea Manecă: Cel mai mult mi-a plăcut că a fost o atmosferă foarte fru­moasă, foarte plăcută. Noi, con­curentele, ne-am încurajat la fiecare aparat, am fost o adevărată familie.

Reporter: Urmează o perioadă mai ușoară, zic eu, dar cu pregătire pentru Campionatele Europene din Antalya. Ce zici, va fi o întrecere tare, tare?.
Sabrina Voinea Manecă: Eu zic că va fi o întrecere la fel ca și cea de la Doha dar noi, eu și cu mama, o să tragem tare și la sărituri. O să bag elemente noi, în plus, față de cea am făcut la Cupa Mon­dială, ca să merg să câștig și, Doamne ajută.

Reporter: Cui ai dedicat medaliile, primele de aur câștigate la un concurs de senioare?.
Sabrina Voinea Manecă: Ooo, mamei mel , care este mereu cu mine, alături de mine, familiei, prietenilor mei.

Reporter: E adevărat că acasă te aș­teap­tă câteva animăluțe la care ții foarte mult?.
Sabrina Voinea Manecă: Da, am acasă trei căței, Pușa, Max și Spike.
Cum discuția noastră a fost urmărită cu mare atenție de mama Sabrinei am adre­sat câteva întrebări și fostei cam­pioane Camelia Voinea.

Reporter: Camelia, îți amintești de vremurile când erai și tu sportivă de mare performanță?
Camelia Voinea: Îmi amintesc cu mare drag. Erau alte vremuri și îmi do­resc ca eu, fiica mea și elevele mele să ne desfășurăm activitatea în condiții normale de pregătire, liniștite. Noi dorim ca România să renască, să revină la ni­velul la care au fost eu și, de ce nu, chiar peste. Eu îmi doresc ca anul acesta la gâtul Sabrinei și al fetelor noastre din România să fie atârnate medalii de la Europene și de la Mondiale, ca să avem siguranța calificării la Jocurile Olimpice, cu echipa. Doresc numai bine tuturor gimnastelor din România.

Reporter: Asta vă doresc și eu dar, mai mult decât toate, important este să fie Sabrina și toate fetele din lot, sănă­toase!
Camelia Voinea: Până acum, eu am ținut-o pe Sabrina foarte sănătoasă, ne-a ajutat Dumnezeu să nu avem pro­ble­me de sănătate. Mă bazez pe ce știe ea să facă de când era mică, pe ceea ce a învățat la antrenamente și de­mons­trează acum la senioare.

Reporter: Ce simte mama, fosta campioană, când fata ei urcă pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere?
Camelia Voinea: Cred că am început să mă obișnuiesc de acum cu acest lucru. A fost greu la început, dar la Doha toate lucrurile au intrat în normal. Sabrina și-a stăpânit toate emoțiile, și-a făcut exercițiile așa cum am stabilit și eu am simțit că o să meargă bine. Ne-am pregătit foarte bine și a mers totul așa cum ne-am propus.

Reporter. Mulțumesc pentru declara­țiile voastre și sper să ne vedem cu bine la competițiile din acest an, la Europene și la Mondiale, să cuceriți medaliile dorite de voi. Succes !.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura