Gimnastică. Campionatele naţionale individuale se dispută la Ploieşti

Federatia Română de Gimnastică a co­mu­nicat ieri în teritoriu programul celor două competiţii de nivel naţional şi care se vor desfăşura la mijlocul lunii noiembrie la Ploieşti.
Campionatul Naţional Open la individual şi cel al Reprezentativelor de club se va des­făşura în perioada 19-22 noiembrie cu par­ticiparea celor mai bune gimnaste ale mo­mentului, întrecerile fiind un util test inaintea Campionatelor Europene, care sunt pregă­tite să se desfăşoare la Mercin în Turcia.
Vor evolua în concursul de la Ploiesti componentele lotului naţional de senioare şi junioarele de perspectivă pentru Olimpiada din 2024, printre cele care vor urca pe apa­rate fiind Larisa Iordache, Antonia Duţă, Daniela Trică, Maria Holbura- singura gim­nastă din România calificată la Olimpiada de la Tokyo, Silvia Sfiringu şi Ioana Stanciulescu (foto), cele două gimnaste care au atins vârsta senioratului şi în care tehnicienii îşi pun mare speranţe în posibila lor calificare la Jocurile Olimpice.
Nu vor lipsi junioarele care s-au pregătit în cadrul proiectului Ţară, ţară vrem cam­pioane, Ana Bărbosu, Irina Trestianu şi Mara Ceplinschi.
Înainte de concursul naţional open al senioarelor sunt programate întrecerile Campionatului Naţional al Junioarelor, atât la individual cât şi pe echipe, competiţie care se va derula tot la Ploiesti în perioada 17-19 noiembrie, cu participarea gimnastelor juni­oare de la categoriile a-III-a, a II-a si a I-a. Este de altfel primul concurs oficial din acest an pentru gimnastica românească şi la care se vor acorda medaliile, pentru sportivele cla­sate pe podiumul de premiere, trofeele pen­tru campioana din 2020, atât la individual, cât şi la echipe, dar şi alte premii pentru evoluţiile din finalele pe aparate.
Ambele competiţii se vor desfăşura fără spec­tatori, iar toţi participanţii, oficialii şi vo­lun­tarii vor fi obligaţi să îşi monitorizeze sta­rea de sănătate şi să respecte cu stricteţe măsurile de bază pentru protejarea împotriva Covid-19.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare