Fotbal. România este în grafic cu pregătirile pentru EURO 2020

3 noiembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a confirmat că România este în grafic în ceea ce priveşte organizarea EURO 2020 la fotbal, care va avea loc anul viitor şi că nu există încă scenariul desfăşurării com­petiţiei într-o singură ţară.
„Chiar şi în aceste condiţii de astăzi, EURO 2020 poate fi un succes în România, pentru că mare parte din acest eveniment este deja organizat. Noi suntem în grafic cu toate pregătirile”, a scris Stroe pe pagina sa de Facebook.
El susţine că în momentul de faţă nu există niciun scenariu UEFA conform căruia Campionatul European de fotbal să se desfăşoare într-o singură ţară.
„Nu există un asemenea scenariu în care EURO 2020 să se desfăşoare într-o singură ţară. Sunt simple speculaţii, care nu sunt bazate pe niciun fel de informare oficială. Gândiţi-vă că în acest moment ar fi foarte greu să modifici conceptul EURO 2020 peste noapte. Noi, ca şi celelalte ţări cred, am muncit foarte mult, cel puţin în ultima pe­rioadă, pentru a fi gazde bune şi pentru a beneficia de pe urma investiţiilor făcute. Să nu uităm că există şi o componentă spor­tivă, şi una economică, şi una de prestigiu pentru fiecare ţară angajată şi implicit pentru România”, a mai scris Ionuţ Stroe.
Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, declarase la jumătatea lunii octombrie că este sigur că turneul final al EURO 2020 la fotbal, amânat anul viitor din cauza pan­de­miei de coronavirus, se va disputa şi nu a exclus scenariul ca meciurile să se dispute într-o singură ţară, în loc de mai multe.
Capitala României se află printre cele 12 oraşe europene care vor găzdui EURO 2020, pe Arena Naţională urmând să aibă loc trei meciuri din grupele Campionatului European şi unul din optimi.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Tenis de câmp. Americanca Ashley Kratzer suspendată drastic

Tenismena Ashley Kratzer (foto), de 21 de ani, o speranţă a tenisului din SUA, a fost sus­pendată pentru o perioadă...

Constantina Diţă vrea să fie preşedintele Federaţiei Române de Atletism

Campioană olimpică la maraton în 2008, Constantina Diţă (foto), a declarat că intenţionează să candideze, anul viitor, pentru funcţia de...

Capacitatea de tratare a cazurilor Covid -19 și testare la spitalul județean crește cu 50 la sută

Ieri, la o săptămână după ce președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor (foto), a solicitat creșterea capacității de tratare a...

Închide