Sanatoriul din Brad, trecut în prima linie în lupta cu pandemia

3 noiembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

De la începutul lunii, la Sanatoriul de Pneumo­ftiziologie Brad, declarată unitate suport Covid, au fost alocate 50 de paturi pentru tratarea bolnavilor testaţi pozitiv cu SARS-COV2. Aici există toate circuitele necesare.
„S-au făcut deja internări. Am procurat echi­pamentele de protecţie necesare şi con­tinuăm să ne aprovizionăm cu materiale de protecţie, materiale sanitare şi medica­men­tele aferente schemei standard de trata­ment. Procentul de testări pozitive a crescut foarte mult în ultima perioadă în cazul pa­cien­ţilor care apelează la unitatea noastră sanitară. Ni se adresează cei cu simptome respiratorii atât cronice, cât şi acute. În con­diţiile în care aceste boli sunt în situaţii de exacerbare, unele din ele pot genera sus­piciunea de Covid-19. Prin urmare, în mod cert trebuie făcută testarea. Dacă până la 1 noiembrie, în momentul în care un pacient era confirmat pozitiv cu SARS-COV2, con­tactam spitalele desemnate Covid-19 şi îl trimiteam la unul dintre ele, de acum îl tratăm la noi”, a afirmat medicul primar pne­u­molog Marcel Iosif Cârjea (foto), ma­nagerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Brad.
Potrivit acestuia, în multe situaţii e nevoie de consulturi multidisciplinare, pacienţii, pe lângă afecţiunea pulmonară, având comor­bidităţi. În continuare, diabetul crează probleme foarte mari, fiind un factor cu risc major în agravarea bolii.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gimnastică. Campionatele naţionale individuale se dispută la Ploieşti

Federatia Română de Gimnastică a co­mu­nicat ieri în teritoriu programul celor două competiţii de nivel naţional şi care se vor...

Fotbal. România este în grafic cu pregătirile pentru EURO 2020

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a confirmat că România este în grafic în ceea ce priveşte organizarea EURO 2020...

Tenis de câmp. Americanca Ashley Kratzer suspendată drastic

Tenismena Ashley Kratzer (foto), de 21 de ani, o speranţă a tenisului din SUA, a fost sus­pendată pentru o perioadă...

Închide