Sanatoriul din Brad, trecut în prima linie în lupta cu pandemia

Magdalena Şerban

De la începutul lunii, la Sanatoriul de Pneumo­ftiziologie Brad, declarată unitate suport Covid, au fost alocate 50 de paturi pentru tratarea bolnavilor testaţi pozitiv cu SARS-COV2. Aici există toate circuitele necesare.
„S-au făcut deja internări. Am procurat echi­pamentele de protecţie necesare şi con­tinuăm să ne aprovizionăm cu materiale de protecţie, materiale sanitare şi medica­men­tele aferente schemei standard de trata­ment. Procentul de testări pozitive a crescut foarte mult în ultima perioadă în cazul pa­cien­ţilor care apelează la unitatea noastră sanitară. Ni se adresează cei cu simptome respiratorii atât cronice, cât şi acute. În con­diţiile în care aceste boli sunt în situaţii de exacerbare, unele din ele pot genera sus­piciunea de Covid-19. Prin urmare, în mod cert trebuie făcută testarea. Dacă până la 1 noiembrie, în momentul în care un pacient era confirmat pozitiv cu SARS-COV2, con­tactam spitalele desemnate Covid-19 şi îl trimiteam la unul dintre ele, de acum îl tratăm la noi”, a afirmat medicul primar pne­u­molog Marcel Iosif Cârjea (foto), ma­nagerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Brad.
Potrivit acestuia, în multe situaţii e nevoie de consulturi multidisciplinare, pacienţii, pe lângă afecţiunea pulmonară, având comor­bidităţi. În continuare, diabetul crează probleme foarte mari, fiind un factor cu risc major în agravarea bolii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare