Zonă limotrofă a Petroşaniului, conectată la reţeaua publică de apă

Investiţia finanţată din bugetul propriu al operatorului de apă şi canal din Valea Jiului se ridică la 100.000 de lei. Proiectul de branşare a zonelor limitrofe municipiului a fost iniţiat de Apa Serv Valea Jiului la soli­citarea familiilor care-şi au gospodăriile pe Slătinioara-Petroşani.
”Apa Serv a demarat şi realizat un proiect de care suntem foarte mândri, pentru că este sută la sută conceptul nostru, de la proiectare, execuţie, punere în funcţiune, tot ce trebuie. Pe strada Slătinioara sunt 30 de gospodării care au apă potabilă din sis­temul public al municipiului Petroşani, prin­tr-un sistem modern şi o staţie de pompe corespunzătoare. Am realizat 1000 de metri de reţea pentru alimentarea gospodăriilor. În ultimii ani, din cauza schimbărilor cli­ma­tice, seceta se face din ce în ce resimţită iar izvoarele şi fântânile seacă foarte mult. Oamenii aveau dificultăţi cu alimentarea cu apă în această zonă”, a explicat Florin Donia, directorul tehnic al SC Apa Serv Va­lea Jiului.
Operatorul de apă şi canal a mai realizat în municipiul Petroşani astfel de investiţii în zone greu accesibile. Zeci de familii din nordul Petroşaniului au apă potabilă după o investiţie pe care o aşteptau de mai bine de 40 de ani, dar şi în zona cartierului Aeroport o altă aşezare a beneficiat de extinderea reţelei de apă potabilă în urma unui proiect al Apa Serv derulat în colaborare cu mu­ni­cipalitatea Petroşani. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.