Gimnastele junioare, mai bune decât erau așteptările

În sala de gimnastică din Complexul Spor­tiv de la Izvorani s-au desfășurat în­tre­cerile Campionatelor Naționale indivi­du­a­le de pentru junioare.Au participat 112 spor­tive, de la 14 cluburi din țară.

Octavian Belu a asistat la concurs
Mai mult, interesul pentru aceste întreceri a fost foarte mare, astfel că printre cei care au urmărit evoluția tinerelor noastre spor­tive au fost atât ministrul Tineretului și Spor­tului, Eduard Novak, cât și președintele Co­mitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, dar și reputatul tehnician Octavian Belu.
Gimnastele de la LPS Cetate Deva au avut o evoluție bună și au reușit rezultate notabile la această ediție de campionat național.În con­cursul de la individual compus al juni­oa­relor III, Alessia Volostciuc a reușit per­for­manţă de a se clasa pe primul loc cu un total de 68.151 puncte. În finalele pe aparate de la această categorie, tânăta gimnastă pregă­tită de Adela Popa și Delia Olteanu a cucerit medalia de aur la paralele și bârnă și o me­dalie de argint la sărituri. Colega ei de club, Alexandra Maria Drăgan-Curcă, a luat me­dalia de bronz la paralele.
Gabriela Ariana Coțu a câștigat medalia de argint la individual compus la categoria a II-a, nivelul 3, cu 69.333 puncte iar Viviana Gînju a adus la palmaresul clubului devean o me­dalie de bronz. Cristina Maria Popescu a câș­tigat o medalie de argint la paralele în finala de la junioare II, nivelul 4 competițional.
Concursul ultimelor două categorii din competiția de la Izvorani a fost foarte spec­taculos, disputa pentru medaliile ediției fiind interesantă. Deveanca Erica Elena Gogoașe, singura reprezentatnă a clubului de la poa­lele Cetății, componentă a lotului de junioare aflat în pregătire la Deva, a câștigat medalia de aur și titlul de campioană a României la in­dividual compus cu un total de 49.650 punc­­te și o medalie de argint la paralele.

Campioana e de la Bârlad
În sfârșit, la junioare I, nivelul 6, Amalia Ghigoarță s-a situat pe locul al treilea la individual compus cucerind astfel o medalie de bronz ca și la paralele, bârnă și sol. Colega ei de club, Adina Crișan, s-a clasat pe locul secund la paralele unde a cucerit o medalie de argint.
Noua campioană națională a României la cel mai superior nivel competițional, cel al junioarelor I, nivelul 6 este Amalia Puflea de la CSS Bârlad, care a câștigat titlul național cu un total de 54.600 puncte Ea este com­po­nentă a lotului de junioare de la Deva, lot pregătit de antrenorii Gina Gogean Groza, Monica Micu, Florin Ozun, tehnicieni coor­do­nați de Lucian Sandu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.