Sport

FOTBAL Liga a III-a. Etapă cu evoluții și scoruri interesante

Devenii au câștigat cu ajutorul titularilor

Deva a înregistrat o victorie așteptată în partida de vineri, disputată la Orăștie cu echipa Gilortul Tg. Cărbunești. Am consemnat revenirea în lot a lui Sulea și Țoiu, refăcuți, lucru care s-a văzut în evoluția formației devene, ei fiind și marcatori. Au înscris Sulea în minutul 31 și 77, iar Țoiu în minutul 58. Scor, 3 la 1 pentru deveni.

Felicitați
Avantajul gazdelor putea fi mai mare, însă cei de la CSM au ratat un penalty. Istudor a oprit cu mâna centrarea lui Bloj, iar Voinea a respins șutul lui Doboș de la punctul cu var și au trimis o dată balonul în bară.
Gorjenii au căutat pe final golul de onoare, au avut și ei o bară (Bogdanovici a trimis în transversala propriei porți) și au reușit să reducă diferența în penultimul minut de joc, la o fază lucrată de rezervele Almăjanu și Filip, ultimul înscriind din apropiere.
Antrenorul Ștefan Nanu, principalul de la CSM Deva, a declarat la finalul partidei:„A fost un meci bun, jocul nostru a avut consistență. Au intrat titularii și s-a văzut diferența, chiar dacă acești jucători au venit după accidentări. Îi felicit pe băieți pentru modul cum s-au comportat, au avut atitudine. Importantă este victoria, cele trei puncte care ne-au apropiat și mai mult de play-off. Îmi doresc locul 2 la finalul sezonului regulat ca un obiectiv al meu personal, trebuie să mărturisesc. Ne-ar ajuta pentru asta și un egal la Lupac – Pandurii (n. red.: partidă programată a doua zi). Ne așteaptă un joc foarte greu la Reșița, unde pornim cu șansa a doua în mod evident, mai ales că avem și câțiva jucători la limita suspendării. Important pentru noi este meciul cu Pandurii de peste două săptămâni, acolo se poate decide ocupanta locului 2”.
CSM Deva a evoluat în formula: Bădescu – Bogdanovici (78 Vasilescu), Plută, Dobre, Doboș – Bloj, Țoiu, Stelea, Branea – Kayondo, Sulea (78 Iștoc).

Hunedorenii, greu de învins

Echipa hunedoreană s-a impus clar și continuă marșul spre liga secundă, cu o victorie la scor pe care elevii lui Florin Maxim au obținut-o în deplasarea de la Cluj Napoca. Pe lângă golurile înscrise în poarta celor de la Sănătatea, hunedorenii au avut și o serie lungă de ocazii, care au făcut ca jocul să fie spectaculos. Din echipă au lipsit Lefter (probleme medicale) și Trășcan, accidentat. Scor final, 1 la 7 pentru hunedoreni.

Să câștige următorul meci
Au marcat: Zărnescu (min.12) pentru gazde, respectiv Buș (min.5 și 55), Mogoș (min.36), Arnăutu (min.53 și 59), Simon (min.61), Dumitru (min.90) pentru echipa vizitatoare.
„Prima repriză a fost echilibrată, noi i-am băgat puțin în joc, dar după pauză băieții au intrat foarte determinați și au schimbat soarta partidei în 10 minute. La vestiar erau con­ști­enți că am avut câteva probleme, le-am spus doar că pe fazele noastre ofensive, la cornere, ne-au prins de două-trei ori pe contraatac, lucru care nu îmi place să se întâmple. Le-au reglat însă bine după pauză și ne-am apropiat victoria. Avem calitate, știm asta, problema e ca și în momente de presiune să jucăm la fel, acolo se vede calitatea jucătorului. Pe parcursul campionatului au dovedit asta, au arătat că au valoare. Mă bucur și pentru cei tineri care au intrat pe final, Dumitru, Lupușor, sunt copii buni și trebuie să avem grijă de copiii noștri. Nu mi-am făcut un obiectiv din a avea o serie cât mai lungă fără înfrângere, obiectivul meu e să câștig următorul meci. După aceea, dacă se strâng mai multe victorii sau meciuri în care nu pierdem, cu atât mai îmbu­cu­ră­tor”, a spus Florin Maxim, antrenorul echipei hunedorene.
CS Hunedoara a jucat cu Moldovan – Iacob, Garutti (63 Vlad), Rodrigues, Motta – Simon (63 Bedea), Giura (76 Dumitru), Mogoș (63 Bradu), Buș (85 Lupușor) – Arnăutu, Hergheligiu.

CSM Jiul se menține în zona periculoasă a clasamentului

Echipa din Petroșani a avut multe absențe în lot dar a evo­luat onorabil o întreagă re­priză pe terenul liderului din seria a șaptea, CSM Reșița, in­trând la pauză cu un egal, 1-1. Din păcate, raza de speranță pe care o aducea scorul de pe ta­belă a fost anulată de eliminarea lui Cocină, autorul go­lului petroșănean, chiar la ultima fază înainte de pauză, care a primit cartonașul roșu, cumul al celor două galbene.
La reluare, în inferioritate, Jiul nu a reușit să reziste, astfel că în numai șapte minute reșițenii au punctat de trei ori. Au marcat în acest joc Jorza ( min.8 și 54), Mediop ( min. 47), Munteanu (min.50), respectiv Cocină ( min. 12). Scor final, 4 la 1 pentru CSM Reșița.
„Prima repriză a fost OK, după aceea cu om în minus o repriză întreagă nu am reușit să rezistăm. Am avut mulți accidentați, acum l-am pierdut și pe Cocină, suspendat, nu știu ce va fi în continuare. Sâmbăta viitoare ne așteaptă un meci greu acasă cu Viitorul Târgu Jiu, trebuie să câștigăm. Ne-au ajutat și rezultatele înregistrate în etapa aceasta de contracandidatele noastre, astfel că ne-am păstrat locul din clasament”, a spus la finalul partidei Aurel Moldovan.

 

ASA Aurul râmâne pe ultimul loc în clasamentul seriei

Progresul Ezeriș – Aurul Brad 3 – 0 (1 – 0)
De la echipa brădeană au lipsit Vajda, Miclean și Lazăr , astfel că echipa a avut multe probleme pentru a sigura absența aces­tora în jocul de la Ezeriș. Progresul Ezeriș – Aurul Brad 3 – 0 (1 – 0).
Brădenii au ratat o ocazie de a înscrie în minutul 36, când la un corner executat de Talpaș de pe dreapta, Leaha a reluat cu capul, balonul a fost respins de pe linia porții de Birăescu până la Prejban, acesta a prelungit tot cu capul până la Tecsi, care a reluat din careul mic în portar.
O altă ocazie pentru oaspeți am consemnat-o în minutul 55, Filipaș a reluat peste poartă din opt metri centrarea lui Tecsi de pe stânga.
Au marcat: N. Popescu (5), Călin (65), Hrudei (90+3) .
ASA Aurul a jucat în formula: Aurul: Raț – Leucian, Șoit, Deak, Prejban (74 R. Filipaș), Talpaș (85 Stănilă) – Pașca, Leaha, Tecsi (74 Dărăban), Danciu (46 Jorza) – I. Filipaș. Antrenor, Ioan Petcu.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura