Actualitate

Via Transilvanica prinde contur în județul Hunedoara

Ați auzit până acum de El Camino din Spania? E unul dintre cele mai populare trasee din Europa pe care oamenii îl par­curg pe jos. Are 500km și tot mai mulți români se înhamă la această aventură pen­tru ca, la finalul călătoriei, să re­des­co­pere plăcerea lucrurilor simple. Și nu e singurul de acest fel din lume.
Dar dacă un astfel de drum ar exista și-n România? De la această idee a pornit și Alin Ușeriu, fratele ultramaratonistului Tibi Ușeriu. Iar de la gând la construcție pare că a fost doar un pas. În 2017, ei au pus prima cărămidă, în curtea mănăstirii Putna, pen­tru noroc bun. Când va fi gata, în 2022, con­form planului, traseul va avea 950km și se va întinde până la Drobeta-Turnu Seve­rin. Via transilvanica va trece și prin județul nostru.
„Alături de reprezentanți ai Tășuleasa So­cial, asociația din Bistrița Năsăud care a gândit întregul traseu turistic care traver­sează România de la Putna la Porțile de Fier, am fost prezenți în teren săptămâna aceasta, pentru a identifica cea mai bună și sigură cale care să promoveze cât mai multe obiective turistice, cât mai multe zone frumoase și oameni minunați cu care Hunedoara se mândrește.
Proiectul este într-o continuă dinamică, dar ne dorim cu toții să ajungem cu bine
la fi­nalul anunțat pentru vara lui 2022”, anun­ță cei de la Salvamont Hunedoara. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura