Sport

Gimnastele din Deva, calificate la Naţionalele din toamnă

În Sala Polivalentă Olimpia din Ploieşti s-au desfăşurat la finalul săptămânii trecute în­tre­cerile Campionatul Naţional de Gimnastică Artistică al Junioarelor III, nivel 1 şi 2, la in­di­vidual şi pe echipe, competiţie im­por­tantă pentru sportivele aflate la începutul activi­tăţii de performanţă.

A avut o prestaţie bună
Au fost prezente 87 de gimnaste repre­zentând 15 cluburi din ţară:CSM Arad, SCM Bacău, CSŞ Bârlad, CS Dinamo, CSA Steaua, CSŞ Buzău, CSM Cluj, CSŞ Viitorul Cluj, CS Farul Constanţa, CSŞ1 Constanţa, LPS Ce­tate Deva, CSŞ Focşani, CSM Oneşti, CS Pe­tro­lul Ploieşti, CSŞ 1 Timişoara. În întrecerea pe echipe au fost înscrise şase formaţii la nivelul 1 şi cinci formaţii la nivelul 2, lupta pentru podiumul de premiere fiind foarte disputată.
Competiţia de la nivelul I a fost câştigată de gimnasta Adelina Badic (CSM Oneşti), urmată de Selena Kapca (CSM Arad) şi Alex­andra Nica (CSA Steaua Bucureşti). La echi­pe s-a impus CSM Oneşti care a totalizat 199.750 puncte.
Întrecerea de la nivelul 2 a fost câştigată la echipe de către CSS Bârlad, care a tota­lizat 206.550 puncte, podiumul fiind completat de către echipele CSA Steaua Bucureşti şi CS Petrolul Ploieşti.
La individual, competiţia a fost una de cali­ficare pentru Naţionalele din toamnă, pri­mele 24 de gimnaste situate în clasamentul de la individual compus câştigând dreptul de a participa la următoarea competiţie.
Gimnasta Alessia Volosciuc, legitimată la LPS Cetate Deva, a avut un concurs bun şi s-a calificat pentru Campionatul naţional in­dividual al junioarelor din toamnă, ca şi co­lega ei, Roberta Anetta Csizer, pentru cea de a treia gimnastă de la Deva, Maria Alexandra Drăgan-Curcă urmând să se stabilească dacă va fi prezentă la competiţia din toamnă.
De remarcat că Alessia Volosciuc, pregătită în centrul de la Deva de către Adela Popa şi Delia Olteanu, a avut exerciţii foarte bune la paralele, nota 14.200, bârnă, 14.400 de puncte şi sol, 13.850 puncte, ea situându-se pe primul loc la aceste aparate şi pe locul cinci la sărituri (13.750 puncte). Anetta Csizer a fost pe locul doi la bârnă şi pe locul cinci la sol dar este timp suficient pentru re­medierea tuturor problemelor pe care an­tre­noarele le-au constatat, până la toamnă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura