Geoagiu-Băi, punct fierbinte în viitorul turistic

Magdalena Şerban

Recent, Staţiunea Geoagiu-Băi a găzduit Adunarea Generală a Asociaţiei Naţionale a Staţiunilor Turistice din România, la care au participat primari care au în administrare staţiuni turistice şi reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, precum şi reprezentanţi ai Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România.
În urma discuţiilor ce au vizat implicarea directă a legislativului, participanţii, membri ai asociaţiei, au redactat o petiţie în care au fost relatate principalele probleme cu care se confruntă turismul balnear din ţara noastră, pe care au înaintat-o Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, în vederea conturării unor soluţii. De precizat că primarul oraşului Geoagiu, Simion Mariş (foto), şi în calitate de gazdă, a fost cel care a preluat iniţiativa în ceea ce priveşte redactarea unor  propuneri menite a duce la dezvoltarea staţiunilor turistice româneşti.
“Am prevăzut modificarea Legii minelor (nr. 85/2003), astfel încât 50 la sută din redevenţa minieră încasată de către bugetul de stat să fie repartizat în mod egal, tuturor staţiunilor turistice atestate. Aceste venituri ar putea fi folosite exclusiv în scopul modernizării infrastructurii edilitare, a serviciilor comunitare, precum şi în scopul dezvoltării şi modernizării staţiunilor turistice. Am mai surprins metodele de promovare a unor investiţii pentru staţiunile turistice, în vederea creşterii numărului de turişti în sezonul toamnă – iarnă – primăvară, ca de pildă, săli de sport, bazine de înot, jocuri, terenuri de sport. De asemenea, am punctat implementarea proiectelor pe fonduri europene şi schimbarea sau  intenţia de schimbare a concesionarului bogăţiilor naturale (izvoare termale, carbogazoase etc), care ar trebui să se facă în prealabil, cu avizul consiliilor locale. Totodată, am conturat stabilirea unor măsuri pentru creşterea gradului de valorificare a apelor termo-minerale, care în acest moment, este de sub 10 la sută”, a precizat Simion Mariş, edilul şef din Geoagiu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.