Sport

De la umilinţã, la succes

Ciprian Marinuţ

Echipa de volei cadete a CNS CSS „Cetate” a fost condusă cu 2-0 la seturi pe terenul ultimei clasate, Hand United Arad, însă a reuşit să întoarcă rezultatul şi s-a impus cu 3-2, după un meci dramatic.

Start în genunchi
Voleibalistele de la Cetate Deva au crezut că vor învinge prin simpla prezenţă în teren, întrucât erau obişnuite să se impună fără emoţii în faţa echipei care e „lanterna roşie” a seriei, de ani buni. Primele minute ale partidei au confirmat „teoria”, întrucât devencele au condus cu 5-0, 8-1, 9-4 şi 10-5. A urmat însă la serviciu unica jucătoare talentată de la Hand United Arad, iar aceasta a reuşit 12 servicii fără greşeală şi a întors rezultatul, 17-10. „Am cerut două time-out-uri, am efectuat două schimbări, dar nici cum, echipa nu a reuşit să stopeze seria de servicii bune ale adversarelor”, a spus antrenorul Liviu Grădinaru. Sportivele devence au reuşit totuşi să egaleze, scor 22-22, însă pe final, au fost trădate de emoţii şi au pierdut setul cu 22-25. Ratarea primului set a bulversat total jocul echipei Cetate, iar în setul secund arădencele s-au impus, în mod total neaşteptat, la 10 puncte diferenţă, scor 25-15.

Răsturnare de scor
Perspectiva unui eşec umilitor pentru Cetate şi a unei victorii neaşteptate pentru Hand United a schimbat ecuaţia setului trei. Devencele s-au mobilizat pentru a evita o ruşine, iar arădencele s-au speriat de posibilitatea unui succes nescontat. În aceste condiţii, Cetate a câştigat cu 25-17 setul trei şi a relansat jocul. Setul patru a fost foarte dramatic. Arădencele au condus cu 20-16, iar Cetate s-a trezit după intrarea în teren a Sarei Ghişe şi a egalat la 21-21. Cu un moral în creştere, Cetate şi-a adjudecat setul cu 25-21. Setul decisiv a fost unul fără istoric. Cetate a pus stăpânire pe joc şi a învins cu 15-7, câştigând astfel şi partida cu 3-2. „Echipa şi-a făcut singură meciul greu. Fetele au greşit enorm şi au fost lipsite de concentrare. Au ieşit la iveală numeroase lacune de pregătire, la elementele de bază şi la capitolul tactic. Sper ca acest meci să le readucă pe sportive cu picioarele pe pământ şi să-şi schimbe atitudinea faţă de antrenamente şi competiţie”, a spus antrenorul Liviu Grădinaru.
În urma victoriei de la Arad, Cetate Deva a urcat pe locul trei în clasament, iar Hand United a rămas pe ultimul. Echipa deveană va juca tot în deplasare şi etapa viitoare, în compania formaţiei CSS Ştei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura